Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Συνεργασία Δήμου με Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε.

Εκδήλωση νομικής πληροφόρησης για εργαζόμενους και ανέργους πραγματοποιεί την Τετάρτη 19/10 στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο εργασίας της ΓΣΕΕ.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν από τους ομιλητές θα είναι:

«Η βία και η παρενόχληση στην εργασία»

«Προϋποθέσεις  συνταξιοδότησης, υπολογισμός σύνταξης»

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι Νομικοί  Συνεργάτες του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. θα απαντήσουν σε ερωτήματα και προβληματισμούς εργαζομένων και ανέργων που αφορούν στο πεδίο της κοινωνικής ασφάλισης.

Παράλληλα, θα ληφθούν αιτήματα για συμμετοχή στη δεύτερη δράση που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου 2022 και θα αφορά σε ατομική πληροφόρηση μέσω  ερωτημάτων  που μπορούν  να δεχθούν  εξατομικευμένα οι Νομικοί Συνεργάτες της ΓΣΕΕ.

Θα δοθούν απαντήσεις σε ζητήματα όπως:

Οι τρόποι διεκδίκησης δεδουλευμένων από τον εργοδότη, ο υπολογισμός της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης, ο υπολογισμός του ύψους της σύνταξης, η εξαγορά πλασματικών χρόνων ασφάλισης, άδειες μητρότητας, αναπηρικά επιδόματα και άλλα θέματα που άπτονται των εργασιακών σχέσεων.

Η εκδήλωση που είναι ανοικτή προς το κοινό εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων».

Ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Γ. Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα: «Ξεκινάμε μία γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. γιατί θέλουμε να είμαστε κοντά στους πολίτες μας και στα προβλήματα που τους απασχολούν στη ζωή τους και συνδέονται με την κοινωνική ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις. Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. διαθέτει την ειδικευμένη τεχνογνωσία για την υποστήριξη των εργαζομένων και των ανέργων που θα απευθυνθούν στις δομές του. Στόχος μας είναι η παροχή ενημέρωσης από τα έγκριτα στελέχη του ΙΝΕ της Γ.Σ.Ε.Ε. για νομική πληροφόρηση και απαντήσεις σε εξατομικευμένα ερωτήματα πολιτών».

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ