Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με άρωμα Σμύρνης η Δημοτική θεατρική Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»

Ένα νέο στολίδι απέκτησε η Αργυρούπολη. Την ανακαινισμένη Δημοτική Θεατρική Σκηνή της Ολυμπίας, που πήρε το όνομα του σπουδαίου ηθοποιού Νίκου Κούρκουλου. Η θεατρική σκηνή διαθέτει ένα κειμήλιο ιστορικής σημασίας και σπουδαιότητος: τα καθίσματα του Κολλεγίου Pierce στη Σμύρνη του 1875.

«Στην αίθουσα της νέας Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής αποτελεί μια μεγάλη ιστορική παρακαταθήκη όχι μόνο για την πόλη μας αλλά συνολικά για τον Ελληνικό λαό, διότι η μνήμη και η ιστορία μας είναι ζωντανή, και εμείς δεν ξεχνάμε τη Σμύρνη!», δηλώνει ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Τα εγκαίνια της Δημοτικής θεατρικής Σκηνής Νίκος Κούρκουλος έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου, παρουσία της συζύγου του αείμνηστου ηθοποιού, Μαριάννας Λάτση των παιδιών του, Εριέτας, Μελίτας και Φιλίππου, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφίας Βούλτεψη, του υφυπουργού Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του βουλευτή της ΝΔ Διονύση Χατζηδάκη.

Η εκδήλωση άνοιξε με το τραγούδι «Μενεξέδες και Ζουμπούλια». Προβλήθηκαν δύο βίντεο, ένα για το χρονολόγιο της Θεατρικής Σκηνής και της θεατρικής ομάδας του Δήμου και το δεύτερο με τη διαδρομή του Νίκου Κούρκουλου.

Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες η σκηνή θα είναι διαθέσιμη για το κοινό της πόλης, ξεκινώντας από τα ΚΑΠΗ, στα μέλη των οποίων θα προβληθεί το έργο «Σμύρνη μου αγαπημένη».

Διαβάστε επίσης: Απολογισμό του έργου του έκανε ο Γιάννης Κωνσταντάτος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ