Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Περιφέρεια, παραγωγοί και έμποροι λαϊκών αγορών γεμίζουν το «καλάθι της Αλληλεγγύης»

Tο «καλάθι της Αλληλεγγύης» προσπαθεί να γεμίσει η Περιφέρεια Αττικής, η οποία σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», και τους παραγωγούς και πωλητές Λαϊκών Αγορών, στηρίζουν έμπρακτα τους οικονομικά ευάλωτους και τα κοινωφελή ιδρύματα για την κάλυψη των καθημερινών, βασικών τους αναγκών.

Η συγκεκριμένη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης ξεκινά από σήμερα στην με στόχο την προσφορά προϊόντων, από τους πάγκους της λαϊκής αγοράς, σε κοινωφελείς φορείς, καθώς και τη μείωση της σπατάλης των τροφίμων που δεν αγοράζονται.

Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας καθιερώνεται σημείο προσφοράς και αγάπης για τον συνάνθρωπο σε κάθε λαϊκή αγορά, όπου καταναλωτές, παραγωγοί και έμποροι θα προσφέρουν στο «καλάθι της αλληλεγγύης» προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια θα διατίθενται σε κοινωφελή ιδρύματα που φιλοξενούν ευάλωτες ομάδες.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων  Λαϊκών Αγορών και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι θα θέλουν να προσφέρουν, ή να λάβουν τρόφιμα θα πρέπει να βρίσκονται:

-Κάθε Τρίτη στη Λαϊκή της Πηγάδας (οδός Θεοτόκη) για το Γηροκομείο Πειραιά

-Κάθε Τρίτη στη Λαϊκή του Γαλατσίου, (οδός Καραϊσκάκη)  για το Γηροκομείο Αθηνών

-Κάθε Τετάρτη στη Λαϊκή του Αγίου Παύλου (οδός Ψαρών) για την Κιβωτό του Κόσμου

-Κάθε Τετάρτη στη Λαϊκή της Πλατεία Αμερικής, (οδός Φυλής) για το Άσυλο Ανιάτων.

-Κάθε Παρασκευή στη Λαϊκή της Βάρης, στην Ανατολική Πλευρά της Παραλίας για τα Παιδικά Χωριά SOS

-Κάθε Παρασκευή στη Λαϊκή των Βριλησσίων (οδός Αναλήψεως) για το Ίδρυμα Χατζηκώνστα

-Κάθε Παρασκευή στη Λαϊκή της Καλλιθέας (οδός Αριστείδου) για τον Ιερός Ναό Αγίας Φωτεινής Ιλισσού

-Κάθε Σάββατο στη Λαϊκή της Καλλίπολης (οδός Χατζηκυριάκου Μαρίας) για το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Αναφερόμενος στη δράση ο Γ. Πατούλης, επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Με αίσθημα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, προχωρούμε σε ακόμα μια δράση προσφοράς. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράψαμε ως Περιφέρεια με τους τρεις Προέδρους των Ομοσπονδιών των εμπόρων, τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών αλλά και με το Όλοι μαζί μπορούμε. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία τον Πρόεδρο του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» Γ. Σπανολιό, τους Προέδρους των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών και Πωλητών Λαικών Αγορών Δ. Μουλιάτο και Π. Μόσχο, τον Διευθυντή Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Χ. Πασβαντίδη αλλά και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Λαϊκών Αγορών Σ. Μελά. Μέσα από τη δράση αυτή, κάθε μέρα θα συγκεντρώνονται ποιοτικά προϊόντα σε διακριτό χώρο και θα διατίθενται σε κοινωφελείς οργανισμούς. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα ανταποκριθούμε επιβεβαιώνοντας τα μεγάλα αποθέματα κοινωνικής ευαισθησίας που έχει η ελληνική κοινωνία. Η Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένες πράξεις, προσβλέπει στη δημιουργία πρότυπων Λαϊκών Αγορών στην Αττική, με αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, με κοινωνικό πρόσωπο και περιβαλλοντική ευαισθησία».

Ειδήσεις από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης στο amarysianotia.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ