Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Στον Φλοίσβο η «σκυτάλη» για το περιβάλλον στις 27 του μήνα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Παλαιό Φάληρο ώστε όλα να είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τα σκάφη και τα πληρώματά που συμμετέχουν στην σκυταλοδρομία μαζικής συμμετοχής «Running Out of Time», η οποία ξεκίνησε από τη Γλασκόβη της Σκωτίας και το Ελληνικό της σκέλος θα καταλήξει στις 27 του μήνα στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Η σκυταλοδρομία διεξάγεται στο πλαίσιο των δράσεων για την προστασία του Περιβάλλοντος και την άμεση εφαρμογή πολιτικών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Η Παγκόσμια σκυταλοδρομία θα διαρκέσει 38 μέρες και νύχτες και θα καταλήξει στην Αίγυπτο, ενώ πρόκειται για την μεγαλύτερη, αδιάκοπη σκυταλοδρομία που έχει γίνει ποτέ.

Συμμετέχουν χιλιάδες δρομείς, σε έναν αδιάκοπο αγώνα δρόμου, που αναμένεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, διανύοντας 7.767χλμ. μέσω 18 χωρών. Στόχος των συμμετεχόντων η μεταφορά της σκυτάλης με το ηχηρό μήνυμα της νέας γενιάς προς τους παγκόσμιους ηγέτες που θα παρευρεθούν στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα COP27.

Η εκκίνηση της σκυταλοδρομίας στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, συνοδεύτηκε από φαντασμαγορική τελετή στη Γλασκόβη και με τη συμμετοχή δρομέων, ποδηλατών και ιστιοπλόων, η σκυτάλη ακολουθώντας μια διαδρομή μέσω Σκωτίας, Ουαλίας, Αγγλίας, Γαλλίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ιταλίας, Σλοβενίας, Κροατίας, Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Μαυροβουνίου, Αλβανίας, Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου, θα καταλήξει στο Sharm El Sheikh στις 5 Νοεμβρίου, για την έναρξη της COP27 (6-18/11).

Η σκυταλοδρομία θα περάσει από εκατοντάδες σχολεία, απειλούμενα οικοσυστήματα και περιοχές όπου έχουν καταγραφεί σημαντικά κλιματικά έργα, έχοντας ως στόχο να εμπνεύσει και να ενισχύσει τις τοπικές δράσεις για την κλιματική αλλαγή. Παράλληλα, οι δρομείς θα συγκεντρώσουν πόρους για το Global Forest Fund του Foundation for Environmental Education (FEE) και την Carbon Copy.

Στην Ελλάδα τη διοργάνωση συντονίζει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) ως εκπρόσωπος του FEE ενώ την διοργάνωση υποστηρίζουν τα αρμόδια Υπουργεία, Περιφέρειες και Δήμοι, Αθλητικές Ομοσπονδίες, άλλες περιβαλλοντικές ΜΚΟ, η Ιδιωτική Πρωτοβουλία και φυσικά τα ΜΜΕ.

Η σκυτάλη θα φτάσει στην Ελλάδα από την Αλβανία στις 24 Οκτωβρίου 2022 και θα συνεχίσει, εκτός κεντρικών δρόμων, περνώντας από: Καστοριά – Κλεισούρα – Πτολεμαΐδα – Ακρινή – Βέροια – Τρίλοφο – Κατερίνη – Πλαταμώνας – Γόννοι – Ροδιά – Λάρισα – Φάρσαλα – Δομοκό – Λαμία – Καμένα Βούρλα – Άγιο Κωνσταντίνο – Σκάλα – Μαρτίνο – Ακραίφνιο – Αλίαρτο – Θήβα – Οινόφυτα – Αυλώνα – Αφίδνες – Φράγμα Μαραθώνα – Μαραθώνια Διαδρομή – Ακρόπολη, για να καταλήξει στο Παλαιό Φάληρο, από όπου θα φύγει με ιστιοπλοϊκό για την Κύπρο στις 27 Οκτωβρίου. Συνολικά στην Ελληνική διαδρομή  θα καλυφθούν 750χλμ. μοιρασμένα σε 72 τμήματα, από τα οποία τα 46 είναι για δρομείς και τα 26 για ποδηλάτες.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, αναφερόμενος στην Παγκόσμια σκυταλοδρομία για την Κλιματική Αλλαγή και την συμμετοχή του Παλαιού Φαλήρου, τόνισε ότι: «ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου από την πρώτη στιγμή που έγινε κοινωνός της πρωτοβουλίας «Running Out of Time», την αγκάλιασε, την υποστήριξε και την προέβαλε, στέλνοντας το μήνυμα ότι ήλθε η ιστορική στιγμή, να αναληφθούν και να εφαρμοσθούν άμεσα σημαντικές και ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος. Και αυτό το μήνυμα στέλνουμε από το Παλαιό Φάληρο: Της συνένωσης και συστράτευσης όλων, στην κοινή προσπάθεια για την προστασία του πλανήτη από την υποβάθμιση, προάγοντας βιώσιμες δημοτικές πολιτικές και βελτιώνοντας την υγεία και την ευημερία. Δημιουργώντας πόλεις με προσιτό, φυσικό κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον, που προασπίζει την υγεία και αναδεικνύεται σε παράγοντα μείζονος σημασίας για την ευημερία των πολιτών».

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ