Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καλλιθέα: Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη και το 2023

Παρότι η φετινή χρονιά αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη τόσο εξαιτίας του αυξημένου ενεργειακού κόστους, όσο και του τέλους ταφής απορριμμάτων, εντούτοις ο Δήμος Καλλιθέας δεν προτίθεται να αυξήσει τα δημοτικά τέλη. Παράλληλα, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διατηρεί τις σημαντικές ελαφρύνσεις κατά 75% των δημοτικών τελών, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, σε όλες τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Τα δημοτικά τέλη ανέρχονται σε 1,14 ευρώ ανά τ.μ. για τα νοικοκυριά και 4,15 ευρώ ανά τ.μ. για τις επιχειρήσεις. Τα ποσά αυτά διαμορφώθηκαν σε αυτό το ύψος, το 2019, πριν την κρίση της πανδημίας και τον πόλεμο, μετά και την μείωσή τους κατά 7%, στα οικιακά και 4% στα επαγγελματικά τιμολόγια.

Επιπρόσθετα, ο Δήμος Καλλιθέας, μετά από εισήγηση της Διοίκησης, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του στις 17.10.2022, παραμένει η μείωση 75% στα δημοτικά τέλη, για τις ευάλωτες ομάδες.

Συγκεκριμένα, η μείωση αφορά τους Πολύτεκνους, Τρίτεκνους, Απόρους, Οικογένειες Μακροχρόνια Ανέργων, Μονογονεϊκές οικογένειες, ΑΜΕΑ και Δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικές οδηγίες, για την ήδη υπάρχουσα μείωση, στην ιστοσελίδα του Δήμου.

«Για εμάς προτεραιότητα, είναι η ουσιαστική οικονομική ανακούφιση αλλά και η στήριξη των συμπολιτών μας, και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, καταφέραμε να διατηρήσουμε τα μειωμένα δημοτικά τέλη κατά 75% στους ευάλωτους συμπολίτες μας», δήλωσε ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, και συνέχισε: «Στηρίζουμε τη τοπική κοινωνία σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, χωρίς να μειώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας στη καθαριότητα, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο βάρος στην ανακύκλωση και παρά την εκτόξευση του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος, καυσίμων και φυσικού αερίου έως και 102%, που επιβαρύνουν τα έξοδα του Δήμου μας με ποσό ύψους 1.856.817,77 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2022 και περεταίρω επιβάρυνση, κυρίως από την επιβολή τέλους ταφής, από τον ΕΣΔΝΑ, ύψους πάνω από 775.000 ευρώ».

Διαβάστε επίσης: Σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας κατά 30% για τα Χριστούγεννα

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Καλλιθέα στο amarysianotia.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ