Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Μαθήματα ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού

Τις γνώσεις των παιδιών στον μελλοντικό ψηφιακό κόσμο έχει στόχο να εμπλουτίσει ο Δήμος Γλυφάδας, ο οποίος σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της πόλης προσφέρει μαθήματα ρομποτικής για τους μαθητές όλων των τάξεων του δημοτικού.

Μέσα από την εμπειρία των μαθημάτων, τα παιδιά θα μάθουν πως μπορούν να σχεδιάσουν, κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ρομπότ, με την ενεργή συμμετοχή τους και το πνεύμα της ομαδικότητας στα εργαστήριά STEM/Ρομποτικής του Δήμου.

Με αντικείμενο τα ρομπότ, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με σωστό και δημιουργικό τρόπο με καθένα από τα πεδία του STEM (Science, Technology, Engineering and Math).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στα εργαστήρια, όλα τα παιδιά θα

– συμμετέχουν ενεργά σε ομάδες μέχρι τριών παιδιών με δικό τους εξοπλισμό, που θα τους παρέχουμε εμείς

– αποκτήσουν  την επιθυμία να εξερευνήσουν τα πάντα, εις βάθος

– μάθουν για το μέλλον και τις δικές τους δεξιότητες σε αυτό

– εξασκήσουν την κριτική σκέψη τους, στο πλαίσιο ανοικτών σεναρίων επίλυσης προβλημάτων

– δημιουργήσουν νέα γνώση μέσα από την ανακάλυψη, τη δημιουργία, τη διατύπωση και τον έλεγχο υποθέσεων με τον συνεχή πειραματισμό στις δημιουργίες τους

– καλλιεργήσουν δημιουργικότητα, αυτορρύθμιση και αυτοπεποίθηση

– ΔΙΑ-ΣΚΕ-ΔΑ-ΖΟΥΝ (συνεχώς).

Σε πρώτη φάση, στα εργαστήρια STEM/Ρομποτικής του Δήμου Γλυφάδας, οι κύριοι στόχοι είναι τα παιδιά να κατανοήσουν  τη λειτουργία απλών και σύνθετων μηχανών, καθώς και να κατασκευάσουν  ρομπότ στο πλαίσιο συνεργατικών δραστηριοτήτων, ενώ οι ειδικοί που θα τα μυήσουν στις σύγχρονες τεχνολογίες κατηγοριοποιούνται σε τρεις περιοχές: τη γνωστική, τη συναισθηματική και τη ψυχοκινητική.

Τα εργαστήρια θα γίνουν στο Διασχολικό Κέντρο του δήμου Γλυφάδας και θα πραγματοποιηθούν σε 5 εβδομάδες με ημερομηνία έναρξης από τις 31 Οκτωβρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ