Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Στον Βόλο από 21 ως 23 Νοεμβρίου το Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το τριήμερο 21, 22 και23 Νοεμβρίου στον Βόλο θα διεξαχθεί το ετήσιο τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής ένωσης Δήμων Ελλάδος, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν της.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί κανονικά με την δια ζώσης παρουσία  δημάρχων από όλη την χώρα, ενώ το βασικά θέματα που αναμένεται να τεθούν, αφορούν αφενός στην οικονομική κατάσταση των ΟΤΑ, την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των υπηρεσιών και τις θεσμικές αρμοδιότητες τους.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι την έναρξη του Συνεδρίου, τόσο η διοίκηση της ΚΕΔΕ, όσο και οι δημοτικές Αρχές θα έχουν σαφή και πλήρη εικόνα των όποιων οικονομικών ενισχύσεων επίκειται να λάβουν, δεδομένου ότι θα έχει ήδη κατατεθεί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ο προϋπολογισμός για το επόμενο έτος.

Αναφορικά με αυτό το θέμα που είναι ζωτικής σημασίας για την βιωσιμότητα των δήμων όλης της χώρας θα τεθούν εκ νέου και οι λύσεις που θα πρέπει να αποφασιστούν και να προταθούν, τόσο για την αύξηση των οικονομικών ενισχύσεων, όσο και για την ελάφρυνση των δήμων από υποχρεώσεις, όπως η ταφή των απορριμμάτων και το κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.

Επίσης, μείζονος σημασίας παραμένει και η ένταξη των έργων και δράσεων των ΟΤΑ στο πρόγραμμα για την υλοποίησή τους με την αξιοποίηση των εθνικών και Κοινοτικών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Μέχρι τότε, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεχίζουν τις επαφές τους με τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς για την επίλυση επιμέρους θεμάτων προκειμένου στο Συνέδριο να έχουν στα χέρια τους τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Ειδήσεις από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ