Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ταξίδι στην Ευρώπη για 120 νέους φοιτητές της πόλης

Εμπειρία ζωής, ως ανταμοιβή των προσπαθειών τους και της εισαγωγής τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, θα είναι για τους 120 επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων, το πολυήμερο ταξίδι σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που τους κάνει δώρο ο Δήμος Γλυφάδας.

Συγκεκριμένα, η δημοτική Αρχή, κατόπιν πρωτοβουλίας του δημάρχου κ. Παπανικολάου προσφέρει ένα πολυήμερο ταξίδι στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με όλα τα έξοδα πληρωμένα, σε 120 επιτυχόντες στα ΑΕΙ από τα σχολεία της πόλης.

Οι επιτυχόντες που αναδείχθηκαν μέσα από δημόσια κλήρωση, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν πόλεις, όπως το Παρίσι και οι Βρυξέλλες, να αντλήσουν γνώσεις με επισκέψεις στο Ευρωκοινοβούλιο και το Μουσείο του Λούβρου και βέβαια να ξεκουραστούν και να διασκεδάσουν. Η εκδήλωση για τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων, που έχει γίνει πλέον θεσμός στην Γλυφάδα.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος της πόλης είπε μεταξύ άλλων: «Αυτή την εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο την αγαπάμε πάρα πολύ, είναι ένας θεσμός που έχουμε καθιερώσει στη Γλυφάδα μας. Θέλουμε να σας ευχηθούμε όλοι μας σε αυτή την κομβική περίοδο της ζωής σας, να έχετε καλή σταδιοδρομία, να έχετε πάντα χαρές, να είστε χαμογελαστοί, να κυνηγάτε τα όνειρά σας, να πετυχαίνετε τους στόχους σας, να είστε ευτυχισμένοι. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για όλες και όλους σας, για τους δασκάλους σας, για όλους εκείνους που αγωνίζονται καθημερινά να πηγαίνουν καλά τα σχολεία της πόλης μας, για όσους μας βοήθησαν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, σας αγαπάμε πάρα πάρα πολύ».

Χαιρετισμό απηύθυναν η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας και Νέας Γενιάς Ελένη Καράχου-Σκούταρη, η οποία είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης, ο ταμίας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας Ηλίας Βιγκλιάρης, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαρία Καράμπελα-Καραβουσάλη, διευθυντές των Λυκείων και εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων.

Στη συνέχεια διενεργήθηκε δημόσια κλήρωση και αναδείχθηκαν οι 120 πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες που θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι με έξοδα του Δήμου Γλυφάδας. Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε η προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Γλυφάδας Ελένη Ζαφειροπούλου – Μεγαλακάκη, παρέστησαν ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γλυφάδας Σωκράτης Ζάχος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Νιτσιόπουλος, Σπύρος Δήμου, Γιάννης Σκαλτσάς, ο αντιπρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ. Βασίλης Νικάκης, ο αντιπρόεδρος του Γκολφ Χρήστος Μιχαλακάκος, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Περικλής Δορκοφίκης και Λένα Δεναξά, η Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας, Δημοτική Σύμβουλος Αννυ Καυκά, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δημοτική σύμβουλος Γεωργία Βαμβακερού, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Ακρίβος και Νατάσα Αργυροπούλου, οι πρώην πρόεδροι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας Σοφία Μπελεκίου – Βλαχάκη και Ντίνα Αλευρά – Καρακίτσου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Εκπρόσωποι των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων των Λυκείων Γλυφάδας.

Δείτε: Μαθήματα ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού

Όλες οι ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ