Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μουσικό «ταξίδι» στο έπος του 1940

Ο Δήμος Ζωγράφου τίμησε το Επος του ’40 με την παράσταση «Πώς πολεμούν οι Έλληνες για την ‘ελευθεριά’ τους…» στον Δημοτικό Πολυχώρο Αλέκα με αφορμή την επέτειο του Όχι.

Η παράσταση αναφέρεται στο πώς τραγούδησε η λαϊκή μούσα το Αλβανικό Έπος και επικεντρώθηκε σε τραγούδια δημοτικά και ρεμπέτικα που εξέφρασαν με γνησιότητα και ενθουσιασμό τα συλλογικά συναισθήματα απέναντι στον Πόλεμο, αποτελώντας και αυτά πολύτιμη κιβωτό της ιστορικής μνήμης και εθνικής ταυτότητας.

Στην παράσταση ακούστηκαν εμβόλιμα αφηγηματικά διηγήματα από κορυφαίους Έλληνες λογοτέχνες οι οποίοι ύμνησαν με την πένα τους το έπος του ’40. Τα τραγούδια ερμήνευσε ο καταξιωμένος ερμηνευτής της νέας γενιάς Γιώργος Ντόβολος και τα κείμενα απήγγειλε ο  ηθοποιός Χρήστος Φωτίδης, με πολυμελή ορχήστρα λαικών-παραδοσιακών οργάνων σε επιμέλεια Γιώργου Κοτσίνη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Χάρης Θεοχάρης και Αννα Καραμανλή, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Δημόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, τους οποίους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας.

Διαβάστε: O Βασίλης Θώδας υποψήφιος ξανά με την «Συμμαχία Δημιουργίας»

Όλες οι ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ