Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δυο εβδομάδες τέχνης με επίκεντρο τα παιδιά πρόσφυγες

Δυο εβδομάδες τέχνης, συνύπαρξης και συν-δημιουργίας με επίκεντρο τα παιδιά πρόσφυγες διοργανώνουν ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και οι nomads artcore στις 13- 27 Νοεμβρίου 2022 στο Πάρκο Ασυρμάτου.

Το «Let The Children Talk – Ας μιλήσουν τα παιδιά» είναι μια δράση που βασίζεται στη συνεργασία και συνδημιουργία ανθρώπων από διαφορετικά πεδία τέχνης, έρευνας και επιστήμης με θέμα τα παιδιά πρόσφυγες.

Ντοκουμέντα και καταγραφές της τελευταίας δεκαετίας θα συνυπάρξουν με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις και μαζί θα συνθέσουν μια διαδρομή μέσω της οποίας οι θεατές στόχος είναι να ενημερωθούν, να συγκινηθούν και να παρακινηθούν πάνω σε ένα ζήτημα που, δυστυχώς, δε σταματάει να είναι επίκαιρο.

Παιδιά πρόσφυγες, παιδιά σε αγκαλιές ή μόνα, παιδιά ασυνόδευτα, παιδιά που έχουν χωριστεί από την οικογένειά τους, γεμίζουν τους τοίχους ενός κτιρίου ενώ παράλληλα ιστορίες και σκέψεις, σαν νήματα, χαρτογραφούν διαδρομές και πορείες φτιάχνοντας μικρά, τεράστια σύμπαντα.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα μπλέκονται με ψηφιακές καταγραφές και εικαστικές παρεμβάσεις και δημιουργούν έναν καλλιτεχνικό ‘παιδότοπο’, σε ένα εμβληματικό χώρο με έντονη ιστορία, στο Πάρκο του Ασυρμάτου.

Τα πρωινά ο χώρος θα γεμίζει με παιδιά από σχολεία, που θα αποτυπώνουν σκέψεις, λέξεις και εικόνες ενώ τα απογεύματα θα παραμένει επισκέψιμος για όλους, με τα Σαββατοκύριακα να συμπεριλαμβάνουν παράλληλες δραστηριότητες:

► Θεατρικό παιχνίδι
► Μουσικό εργαστήριο
► Εργαστήριο κατασκευής κούκλας για παιδιά
► Συζητήσεις με θέματα το ιστορικό νήμα της προσφυγιάς στην Ελλάδα αλλά και το πλαίσιο ένταξης των παιδιών προσφύγων στη σημερινή κοινωνία.

Οι ώρες κοινού είναι 18:00-21:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Επίσης, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου (11πμ-3μμ) θα πραγματοποιηθεί Εργαστήριο Κατασκευής Κούκλας για παιδιά 12 με 18 ετών, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου (11πμ-12.30μμ), Θεατρικό Παιχνίδι, για παιδιά 6 με 12 ετών και το απόγευμα της ίδιας μέρας (6μμ-7.30μμ) Μουσικό Εργαστήριο για παιδιά 10 με 18 ετών.

Η συμμετοχή στις παραπάνω δράσεις είναι δωρεάν και γίνεται με κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων.

Για πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε το 694 6363 045.

Διαβάστε επίσης: Συνεργασία Δήμου Νέας Σμύρνης – Αγίου Δημητρίου για ζητήματα Υγείας

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις από τον Άγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ