Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Συνεχίζεται η διανομή ξύλων

Για μία ακόμη εβδομάδα συνεχίστηκε από τον Δήμο της Γλυφάδας η δωρεάν διανομή ξύλων στους κατοίκους της πόλης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, καθημερινά οι υπάλληλοι του δήμου γεμίζουν περίπου 200 πορτ- μπαγκάζ αυτοκινήτων ενόψει του χειμώνα και σε μία προσπάθεια στήριξης των δημοτών προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες θέρμανσης. Όπως τονίζει μάλιστα ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου που εμπνεύστηκε και έθεσε σε εφαρμογή την εν λόγω πρωτοβουλία λόγω και της ενεργειακής κρίσης, η δραστηριότητα αυτή θα συνεχιστεί.

Η ξυλεία προέρχεται από τα κλαδέματα και τις παρεμβάσεις που κάνει η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Γλυφάδας, σε όποιο σημείο υπάρχει επικινδυνότητα. Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες που τα συνεργεία του δήμου προέβησαν σε εκτεταμένα κλαδέματα στο πλαίσιο των μέτρων και για την αποτροπή προβλημάτων από ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι ποσότητες ξύλου προς διάθεση αυξήθηκαν.

Αντί η ξυλεία να προωθείται προς ανακύκλωση και κομποστοποίηση, όπως συνέβαινε παλαιότερα, τεμαχίζεται και διανέμεται δωρεάν στους δημότες και κατοίκους της Γλυφάδας που υποβάλλουν αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η ανταπόκριση του κόσμου συνεχίζει να είναι μεγάλη με τις αιτήσεις να συνεχίζονται.

Να σημειωθεί ότι οι κοπές δέντρων δεν έχουν καμία επίπτωση στα ποσοστά πρασίνου του δήμου, αφού, σύμφωνα και με τον δήμαρχο, για κάθε δέντρο που κόβεται, φυτεύονται στη θέση του δύο, ή τρία.

Τα ξύλα που διανέμονται ανάλογα με τις ποσότητες που συγκεντρώνονται, και οι αιτήσεις ικανοποιούνται με σειρά προτεραιότητας. Τον συντονισμό έχει η Δημοτική Σύμβουλος, Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας Άννυ Καυκά, η οποία βρίσκεται συνεχώς στον τόπο διανομής, μαζί με όλους τους εργαζομένους στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Γλυφάδας.

Διαβάστε: «Φουσκώνει» από υπερηφάνεια για το νέο κλειστό γήπεδο η Γλυφάδα

Όλες οι ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ