Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Άρχισαν οι προεκλογικές ζυμώσεις

Έντονη είναι η κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στον δήμο Αλίμου, όπου, παρά το γεγονός ότι απέχουμε ακόμη σχεδόν έντεκα μήνες από τις εκλογές για την διοίκηση του Δήμου Αλίμου οι παρατάξεις έχουν μπει σε διαδικασίες προεκλογικής μάχης.

Πέραν από τις όποιες κινήσεις γίνονται αναφορικά με την συσπείρωση δυνάμεων και στελεχών, την επιλογή και προσέγγιση ευρείας αποδοχής ατόμων που θα συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια, έχουν τεθεί στο τραπέζι και θέματα όπως η αλλαγή του ονόματος παρατάξεων.

Ξεκινώντας από την διοικούσα παράταξη «ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ» με επικεφαλής τον νυν δήμαρχο, αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο Ανδρέας Κονδύλης θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την δημαρχεία.

Μάλιστα, απαντώντας σε ερωτήσεις για την προοπτική να μετέχει των εθνικών εκλογών, διεκδικώντας θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή, ή στην Ευρωβουλή, έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως θα συνεχίσει το έργο του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για τον λόγο αυτό, γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν στον συνδυασμό του νέοι και εγνωσμένης αξίας άνθρωποι που θα διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών του.

Μία κίνηση η οποία χαρακτηρίζεται περισσότερο ως επικοινωνιακή είναι και η αλλαγή του ονόματος του συνδυασμού «ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ», το οποίο μετονομάζεται σε «ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ».

Η αλλαγή, πιθανότατα περιορίζεται μόνο στο όνομα, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής τα μέλη που αποτελούν τον βασικό κορμό της παράταξης παραμένουν τα ίδια. Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο να αλλάξει και η επικεφαλής, λόγω της σκέψης της κας. Ελένης Μπελιάς να μην θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος. Όπως λέγεται, αυτό δεν σημαίνει ότι η κα Μπελιά θα αποσυρθεί και από την ενασχόλησή της με τα του Δήμου, αφού είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την δράση της ως δημοτική σύμβουλος.

Απώλεια για ην παράταξη αποτελεί και η ενδεχόμενη αποχώρηση του Κωνσταντίνου Χαρίτου, ο οποίος εκτιμάται ότι θα προσχωρήσει στην παράταξη Κονδύλη.

Σημαντική, αλλά και ως έναν βαθμό αναμενόμενη είναι η – σχεδόν ειλημμένη – απόφαση του επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΛΙΜΟΣ ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ» Θάνου Ορφανού να μην θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ορφανός φέρεται να έχει αποδεχτεί την πρόταση του Γιάννη σγουρού για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Αττικής.

Δηλώνοντας την στήριξή του στην παράταξη «ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ», φαίνεται ότι μαζί με στενούς του συνεργάτες θα κατέβουν στις εκλογές υπό νέα σημαία, ενώ υπάρχουν και αρκετά στελέχη που δείχνουν να κατευθύνονται προς την διοικούσα παράταξη Κονδύλη.

Στο πλαίσιο των ζυμώσεων και ανακατατάξεων στον Άλιμο θα πρέπει να υπολογιστεί και η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να μην είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος, δεδομένου ότι η παράταξή της οποίας ηγείτο έχει επί της ουσίας πάψει να υφίσταται.

Αν εξαιρέσει, λοιπόν, κάποιος την παράταξη «Λαίκή Συσπέιρωση» που πρόσκειται στο ΚΚΕ- για την οποία επίσης δεν έχει αποφασιστεί ο επικεφαλής- αυτό που διαπιστώνεται είναι μία προσπάθεια δημιουργίας ενός ψηφοδελτίου που θα αποτελεί ενιαίο πόλο απέναντι στην παράταξη του Ανδρέα Κονδύλη.

Η αλήθεια είναι πως ακόμη οι όποιες συζητήσεις βρίσκονται σε αρκετά πρώιμο στάδιο και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένο και σίγουρο.

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις από τον Άλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ