Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Θριαμβευτής ο Πιτσώλης

Πρώτος στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που διεξήχθη την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, τερμάτισε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης. Την πρώτη θέση στην κατηγορία των γυναικών, πήρε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου.

Ο Πιτσώλης, ο οποίος είχε τερματίσει τρίτος πέρσι, έφθασε στον θρίαμβο, με μια μεγάλη αντεπίθεση στα τελευταία χιλιόμετρα. Στο 30ο χιλιόμετρο ο πρωταθλητής του «ΓΑΣ Ο Ιλισσός», μόλις και έκλεινε τη δεκάδα. Κοντά δυο λεπτά πίσω από τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο (ΠΑΟ) που κρατούσε το προβάδισμα για πολλά χιλιόμετρα. Ο Πιτσώλης άρχισε την αντεπίθεση και μείωνε συνεχώς τη διαφορά. Μπήκε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο που ήταν γεμάτο με χιλιάδες κόσμο και έκοψε την κορδέλα του τερματισμού σε χρόνο 2:23.44.

Ο μεγάλος νικητής δήλωσε μετά τον τερματισμό: «Αφιερώνω τη νίκη στον γιο μου που θα γεννηθεί σε λίγες εβδομάδες», είπε. Και πρόσθεσε: «Πραγματικά δεν το πιστεύω αυτό που έχει γίνει. Έπαθα σοκ που μπήκα πρώτος στο Καλλιμάρμαρο. Μού έλεγαν συνέχεια ότι μειώνω από την πρώτη θέση, αλλά δεν καταλάβαινα τι γίνεται. Έχω κλάψει τρεις φορές στη ζωή μου. Μία το 2019, όταν μπήκα τρίτος στο Καλλιμάρμαρο, μετά όταν έμαθα ότι η γυναίκα μου είναι έγκυος και τώρα που νίκησα στον Μαραθώνιο».

Ο Πιτσώλης περίμενε στον τερματισμό τον Γκελαούζο. Η μεγάλη μορφή του Μαραθωνίου στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ο περσινός νικητής με ρεκόρ αγώνων 2:16.49, ο πρωταθλητής Ελλάδας τέσσερις φορές στη συνέχεια (2017, 2018, 2019, 2021), ο αθλητής που διακρίνεται και πέρα από τα σύνορα, τερμάτισε σε 2:24.45 και ο Πιτσώλης έσπευσε να τον αγκαλιάσει, ενώ οι χιλιάδες φίλαθλοι τον αποθέωσαν: «Όταν πέρασα τον Γκελαούζο δεν το πίστευα. Πώς να το κάνουμε; Είναι ο κορυφαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος», είπε ο μεγάλος νικητής. Αγκάλιασε και τον τρίτο Κωνσταντίνο Σταμούλη (ΓΑΣ Αγρινίου, 2:25.37) ο οποίος επεσήμανε: «Είμαι πρωτάρης στον Μαραθώνιο. Η αλήθεια είναι ότι με ταλαιπώρησε η θερμοκρασία. Έβγαλε ζέστη. Δεν τον ευχαριστήθηκα τον αγώνα. Από ένα σημείο κι έπειτα ο μοναδικός στόχος μου ήταν να τερματίσω».

Ο Γκελαούζος από την πλευρά του τόνισε: «Ο καιρός μάς δυσκόλεψε πολύ, είναι αλήθεια. Είχα αγωνιστεί στο Βερολίνο (ατομικό ρεκόρ) και δεν είχα προλάβει να ξεκουραστώ όσο έπρεπε. Είμαι ικανοποιημένος όμως, επειδή έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Χαράλαμπο για τη νίκη του. Στο τέλος άδειασα από δυνάμεις».

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφίας: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ