Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Νέος ποδηλατόδρομος με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Επιπλέον τρία εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης εξασφάλισε ο Δήμος Αλίμου για την κατασκευή ενός μεγάλου ποδηλατοδρόμου που θα ενώνει τον σταθμό του Μετρό με την παραλία προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι μετακινούνται με ποδήλατο και να μειωθεί η κίνηση στους δρόμους της πόλης, ιδιαίτερα στο παραλιακό μέτωπο.

Το συγκεκριμένο έργο θα είναι το τρίτο που έχει δρομολογηθεί να γίνει στον δήμο, μετά τις χρηματοδοτήσεις για το νέο δημαρχείο και το κλειστό γήπεδο με 7,8 και 4,8 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.

Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο είπε μεταξύ άλλων: «Έχουμε μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη. Μετά από μία αρκετά γρήγορη και συστηματική προσπάθεια που κάναμε, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένταξη έργου για το δήμο μας στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόκειται για ένα έργο τριών εκατομμυρίων ευρώ που θα κατατεθεί εξολοκλήρου για την κατασκευή ενός μεγάλου ποδηλατοδρόμου που θα ενώνει το μετρό του Αλίμου με την παραλία του Αλίμου. Θα έχει και κάποιες βελτιώσεις στα πεζοδρόμια κλπ, αλλά η καρδία της παρέμβασης είναι ο ποδηλατοδρόμος που θα αποκτήσει για πρώτη φορά ο δήμος μας.

Θα ξεκινάει από την περιοχή του μετρό, θα κάνει έναν κύκλο στην περιοχή του Άνω Καλαμακίου κοντά στη Βενιζέλου, από τη Βενιζέλου θα βγαίνει Ήρωος Μάτση, θα ακολουθεί τη διαδρομή Ιωνίας, Στυμφαλίας δηλαδή πίσω από την περιοχή του JUMBO, θα βγαίνει στην Αλίμου και από την Αλίμου θα κατεβαίνει όλη τη διαδρομή μέχρι την παραλία. Εκεί θα συναντιέται και θα κουμπώνει με τον μεγάλο παραλιακό πεζόδρομο και ποδηλατοδρόμο που ήδη σχεδιάζει το κράτος από κοινού με τους έξι δήμους της περιοχής. Μιλάμε για τον μεγάλο ποδηλατοδρόμο που θα ξεκινάει από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα φτάνει μέχρι το Δημαρχείο της Βούλας. Εκεί λοιπόν θα συναντιέται αυτός ο μεγάλος πεζόδρομος του δήμου μας με το μεγάλο πεζόδρομο – ποδηλατοδρόμο του κράτους αλλά και με την πράσινη πολιτιστική διαδρομή που θα διατρέχει τον Άλιμο, το Φάληρο εν συνεχεία, και θα καταλήγει στην Καλλιθέα».

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις από τον Άλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ