Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η πόλη βάζει τα γιορτινά της εξοικονομώντας ενέργεια

Στις 30 του μήνα, αντί στις 15 – όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο – θα ανάψει ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός στη Γλυφάδα με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας κατά 30%.

Σύμφωνα με την δημοτική Αρχή, αυτό δεν σημαίνει και εκπτώσεις στο εορταστικό κλίμα και πνεύμα, αφού ο Δήμος προγραμματίζει πλούσιες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με αποκορύφωμα την «Κόκκινη Νύχτα».

Στην σχετική του ανάρτηση ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Παπανικολάου αναφέρει: «Μια μικρή χριστουγεννιάτικη ιστορία εξοικονόμησης ενέργειας: Τέτοιες μέρες κάθε χρόνο, στολίζαμε κι ανάβαμε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια, πολύ νωρίτερα από τα Χριστούγεννα. Για να μπούμε νωρίς στο πνεύμα των εορτών και να τονώσουμε την εμπορική κίνηση, αλλά και την γιορτινή διάθεση όλων. Τώρα οι συνθήκες είναι διαφορετικές.

Προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες της εποχής, που απαιτεί πολιτική με σύνεση για την εξοικονόμηση ενέργειας. Και φέτος, δηλαδή, η Γλυφάδα μας θα φορέσει τα γιορτινά της: Με χριστουγεννιάτικο στολισμό σε κάθε γειτονιά και λαμπερό φωτισμό – με λαμπάκια LED – από άκρη σε άκρη της πόλης μας.

Με μια μόνο διαφορά: Ο εορταστικός φωτισμός, αντί για τα μέσα Νοεμβρίου που το κάνουμε συνήθως, θα ανάψει στα τέλη του μήνα. Αντί στις 15 του μηνός, τα φώτα τα γιορτινά θα ανοίξουν στις 30 Νοεμβρίου. Και σε κάποια σημεία, όταν όλη η πόλη κοιμάται, μετά τις 02:00 δηλαδή, θα κλείνουν και θα ανοίγουν πάλι μόλις βραδιάσει την επομένη. Πετυχαίνουμε, έτσι, περίπου 30% εξοικονόμηση ενέργειας συνολικά. Τα συνεργεία μας ήδη εδώ και εβδομάδες τοποθετούν λαμπάκια και προετοιμάζουν τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης.

Η Γλυφάδα μας θα φορέσει και φέτος τα καλά της, θα βάλει τα χριστουγεννιάτικά της και με μία μικρή χρονική προσαρμογή (ανάβοντας δηλαδή το φωτισμό 15 μέρες λιγότερο), θα προσφέρει σε όλους μας τη ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα που τόσο έχουμε ανάγκη.Και φυσικά θα έχουμε πλήθος εκδηλώσεων, με αποκορύφωμα την καθιερωμένη πια «Κόκκινη Νύχτα», για να προσφέρουμε χαρά σε όλους και να ανεβάσουμε την κίνηση στους εμπορικούς μας δρόμους».

Διαβάστε: Ο Δήμος τιμά την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Όλες οι ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ