Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για την Οστεοπόρωση στο Παλαιό Δημαρχείο

Προληπτικό έλεγχο οστικής πυκνότητας πραγματοποιεί δωρεάν ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, με στόχο την ενημέρωση γύρω από την Οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, από τις 10:30 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι, στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας (παραλιακή λεωφόρος Ποσειδώνος και Σάκη Καράγιωργα 1, έναντι Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης). Οι εξετάσεις θα γίνουν υπό την ιατρική επίβλεψη του κ. Ιωάννη Οκταπόδα, Χειρουργού Ορθοπεδικού. Η πρόσκληση στη δράση απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω, που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας το οποίο μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Πληροφορίες και προγραμματισμός ραντεβού στο τηλέφωνο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Γλυφάδας 210 9647021 (εσωτ.1) Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης είναι απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας.

«Η οστεοπόρωση έχει χαρακτηριστεί ως μία “σιωπηλή νόσος” την οποία μπορούμε να προλάβουμε. Είναι πολύ σημαντική η έγκαιρη διάγνωση και αυτή επιτυγχάνεται με την μέτρηση οστικής πυκνότητας. Ο έλεγχος είναι ανώδυνος, γρήγορος και ασφαλής. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα”, μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, που μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους Γλυφαδιώτες δωρεάν αυτή την τόσο σημαντική εξέταση», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

«Στις δράσεις πρόληψης τόσο της ψυχικής όσο και της σωματικής υγείας όπως αυτή, εντάσσεται η συγκεκριμένη πρωτοβουλία που προστίθεται σε μια σειρά δραστηριοτήτων στις οποίες προχωρεί η Δημοτική Αρχή μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Είμαστε ευγνώμονες», αναφέρει η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, που συντονίζει τη δράση.

Διαβάστε: Η πόλη βάζει τα γιορτινά της εξοικονομώντας ενέργεια

Όλες οι ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ