Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Το «Καισαριανή Trail» άνοιξε τις πύλες του

Σε χρήση δόθηκε επισήμως το μητροπολιτικό πεζοπορικό μονοπάτι «ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL. «Σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΠΑΥ και χάρη στην πολύτιμη συμβολή της Περιπατητικής Ομάδας Υμηττού, κατορθώσαμε να εγκανιάσουμε ένα πρόγραμμα χάραξης μονοπατιών στον Υμηττό που αξιώνουν ευρωπαϊκής πιστοποίησης, χωρισμένο σε 12 μοναδικές διαδρομές, με πρώτη (και καλύτερη) το «Καισαριανή Trail» αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Το σύνολο των μονοπατιών «ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL» στόχο έχει να λειτουργήσει ως ένας μηχανισμός προστασίας, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης αλλά και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και αξιοποίησης του Υμηττού και του πολιτισμικού και φυσικού του πλούτου.

Την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022, σε κλίμα αληθινής συγκίνησης εγκαινιάσαμε τα πρώτα 15 χλμ. του μονοπατιού «Καισαριανή Trail» στην καρδιά του δάσους της Καισαριανής, κάνοντας την αρχή για αυτό το εμβληματικό έργο στον χώρο του φυσιολατρικού τουρισμού που φιλοδοξεί να καταστήσει τον Υμηττό επίκεντρο της περιαστικής πεζοπορίας και ποδηλασίας, με τα συνολικά 100 χιλιόμετρα μονοπατιών που θα παραδοθούν σταδιακά το επόμενο διάστημα».

Την παρουσίαση του έργου έκαναν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) & δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Τουρισμού, Οικολογίας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καισαριανής, πρόεδρος της ΠΟΥ και Μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ, Μάνος Κιτσέλλης, ο οποίος μαζί με την ομάδα της ΠΟΥ αποτελούν τους εμπνευστές του σχεδιασμού των μονοπατιών.

Παρόντες στην συγκινητική εκδήλωση ήταν οι μαθητές των Γυμνασίων της Καισαριανής, τρεις Ολυμπιονίκες, ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, η δασάρχης Πεντέλης κ. Κύρκου καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον Υμηττό.

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ