Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Απογοητευτική η Black Friday για τον Εμπορικό Σύλλογο Γλυφάδας

Αρκετά πιο περιορισμένη από το αναμενόμενο ήταν η αγοραστική κίνηση στην Γλυφάδα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Eμπορικού Συλλόγου της πόλης.

Όπως τονίζει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικόλαος Δασκαλάκης, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες μείωσαν τις τιμές, ακόμη και σε επίπεδα κάτω του κόστους για  να προσελκύσουν τους καταναλωτές, εντούτοις η κίνηση στα μαγαζιά παρέμεινε υποτονική και κατά την διάρκεια του τριημέρου των εκπτώσεων. Χαρακτηριστικά δηλώνει ότι, τόσο οι κάτοικοι της πόλης, όσο και οι επισκέπτες που έκαναν βόλτα στην αγορά της Γλυφάδας, περιορίζονταν στο να κοιτούν τις βιτρίνες, χωρίς να προβαίνουν σε αγορές.

Αν και όπως επισημαίνει η Γλυφάδα έχει από τις πλέον σύγχρονες αγορές με καταστήματα και είδη γιαόλα τα βαλάντια, οι έμποροι δενείδαν τα ταμεία τους να γεμίζουν. Απαντώντας, μάλιστα στις εκτιμήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης περί αύξησης των αγορών σε ποσοστό γύρω στο 12 %, δηλώνει ότι η πραγματικότητας είναι τελείως διαφορετική.

Η κακή εικόνα της αγοράς, σύμφωνα με τον ίδιο επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που φτάνουν στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, σύμφωνα με τα οποία , μόνο το τελευταίο διαστημα, περισσότεροι από δέκα είναι οι επιχειρηματίες που λένε πως είναι θέμα χρόνου να βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους.

Και αφού το στοίχημα του τριημέρου της black Friday φαίνεται ότι χάθηκε,  αναφερόμενος στην επόμενη “κομβική” ημερομηνία για την τόνωση της αγοραστικής κίνησης έκανε λόγο για την “Κόκκινη Νύχτα” που θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί και φέτος με την αρωγή του Δήμου.

Να σημειωθεί ότι η αντίστοιχη βραδιά πέρσι συγκέντρωση το ενδιαφέρον περίπου 180.000 δημοτών και επισκεπτών από όλη την Αττική και το αποτέλεσμα ήταν αρκετά θετικό για τα καταστήματα κάθε κατηγορίας. Πάντως, σχετικά με την ανταπόκριση της δημοτικής Αρχής στις προσπάθειες για την στήριξη της αγοράς και των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της αύξησης του κόστους ενέργειας και προϊόντων, ο κ. Δασκαλάκης υποστήριξε για μία ακόμη φορά ότι πέραν των θεσμικών του παρεμβάσεων, ο δήμος θα πρέπει έμπρακτά να στηρίξει τις επιχειρήσεις με την μείωση, άν όχι τον μηδενισμό των δημοτικών τελών, τουλάχιστον μέχρι να ξεπεραστούν οι επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.

Όλες οι ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ