Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα εγκαίνια του «Υμηττός Trail» ο Βασίλης Θώδας

Στην διάθεση όσων θέλουν να αθληθούν, ή να κάνουν μία βόλτα σε έναν από τους λιγοστούς πνεύμωνες πρασίνου που έχουν απομείνει στην Αττική, βρίσκεται το πρώτο τμήμα του μονοπατιού «ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL» που εγκαινιάστηκε την περασμένη Πέμπτη από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) & Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο και τον Δήμαρχο Καισαριανής Χρήστο Βοσκόπουλο, παρουσία του Αντιπροέδρου του ΣΠΑΥ & Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα.

Η διαδρομή συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων που βρίσκεται στην καρδιά του δάσους της Καισαριανής, με συνολικό εκτιμώμενο χρόνο 4,5 ώρες και με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τον σταθμό της λεωφορειακής γραμμής 224 στο κοιμητήριο Καισαριανής, αποτελεί την αρχή ενός ενός υπέροχου μονοπατιού που αξίζει όλοι να εξερευνήσουμε!

Το «ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL» είναι ένα εμβληματικό έργο στο χώρο του πεζοπορικού και ποδηλατικού κινήματος, καθώς στόχος του ΣΠΑΥ και των 11 Δήμων που «αγκαλιάζουν» τον Υμηττό είναι να πιστοποιηθούν 110 χιλιόμετρα μονοπατιών που θα ενώσουν όλους τους Δήμους περιμετρικά του δάσους, θα αναδείξουν τον φυσικό του πλούτο και τα πολιτιστικά του μνημεία, και θα προωθηθούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως η ορεινή πεζοπορία, η ποδηλασία και ο επιστημονικός τουρισμός για τη μελέτη της χλωρίδας και της πανίδας.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν επίσης ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, η Δασάρχης Πεντέλης κ. Κύρκου, ο Πρόεδρος της Περιπατητικής Ομάδας Υμηττού & Αντιδήμαρχος Καισαριανής Μάνος Κιτσέλλης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Ένωσης Ορεινής Ποδηλασίας, μέλη του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ, μαθητές, φορείς και σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στον Υμηττό.

Διαβάστε: Το «Καισαριανή Trail» άνοιξε τις πύλες του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ