Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

«Γιάννης Κωστάκης» ονομάζεται το κλειστό γυμναστήριο Ηλιούπολης

Σε στάδιο «Γιάννης Κωστάκης» μετονομάζεται το 1ο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης προς τιμήν του Παραολυμπιονίκη που συνεχίζει να τιμά την πόλη του και τα Εθνικά χρώματα με τις επιδόσεις και το ήθος του. Η απόφαση για την ονοματοδοσία του σταδίου ελήφθη με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης.

Ο Γιάννης Κωστάκης…  

Γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα και ξεκίνησε να ασχολείται με τον πρωταθλητισμό το 1996. Οι σημαντικότερες στιγμές στην αθλητική του καριέρα είναι η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 100μ. ελεύθερο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του ΑΘΗΝΑ 2004, η κατάρριψη 11 Παγκοσμίων και 5 Πανευρωπαϊκών ρεκόρ και η δύο φορές βράβευση του ως ο κορυφαίος αθλητής με αναπηρία για τις χρονιές 2013 και 2014 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ).

Όμως δεν είναι μόνο ένας σπουδαίος αθλητής αλλά και ένας ενεργός πολίτης με μεγάλο κοινωνικό έργο που πάντα πρωτοστατεί και συμμετέχει σε δράσεις με σκοπό την ενημέρωση, την πρόληψη και τον εθελοντισμό. Εξελέγη Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, διατελεί Πρόεδρος στο Σύλλογο Εθελοντών «Προασπίζω», συμμετέχει σε δράσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και σε δράσεις ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ