Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πολύχρωμα παγκάκια κατά της απομόνωσης στα σχολεία της πόλης

Με το σύνθημα «Νοιάζομαι – Εκφράζομαι – Επικοινωνώ» και πολύχρωμα παγκάκια που τοποθετούνται σε όλα τα Δημοτικά της πόλης απαντά ο Δήμος Αλίμου στα φαινόμενα του bullying και της απομόνωσης.

Με τα «παγκάκια της φιλίας» ο δήμος έχει στόχο να ενισχυθούν οι δεσμοί φιλίας ανάμεσα στα παιδιά χωρίς διακρίσεις, ενώ όπως τόνισε ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Κονδύλης, θα λειτουργούν και ως μέσο πρόληψης κατά της μοναξιάς, της απομόνωσης, ακόμα και του εκφοβισμού. Όπως σημειώνει: «Τα παγκάκια τα παραγγείλαμε και φτιάχτηκαν ειδικά για τον Άλιμο” λέει ο δήμαρχος. Έχουν έναν πρωτότυπο και όμορφο σχεδιασμό: κάθε παγκάκι αποτελείται από μεγάλες, χρωματιστές «ξυλομπογιές. Είναι όμως μοναδικά και για έναν ακόμα, πολύ πιο σημαντικό λόγο: πρόκειται για «παγκάκια της φιλίας», τα οποία τοποθετούμε ήδη σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Αλίμου.

Όταν ένα παιδί νιώθει μόνο του στο διάλειμμα, χωρίς παρέα και φίλους να παίζουν μαζί του, ή όταν είναι στενοχωρημένο από κάτι που του έχει συμβεί, κάθεται στο παγκάκι αυτό. Με τον τρόπο αυτό, ειδοποιεί τα άλλα παιδιά να παίξουν μαζί του, ειδοποιεί ότι θέλει παρέα.Έτσι, το «παγκάκι της φιλίας» βοηθάει τα πιο συνεσταλμένα παιδιά να γνωριστούν με τα υπόλοιπα, να αλληλεπιδράσουν και να ξεκινήσουν νέες φιλίες, ενισχύει τους δεσμούς ανάμεσα στα παιδιά και λειτουργεί ως μέσο πρόληψης κατά της μοναξιάς, της απομόνωσης, ακόμα και του bullying.

Με το σύνθημα «Νοιάζομαι – Εκφράζομαι – Επικοινωνώ», δημιουργήσαμε αυτές τις πολύχρωμες γωνιές στα 2ο & 7ο, 5ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία, ενώ συνεχίζουμε και στα υπόλοιπα Δημοτικά της πόλης μας, μέχρι το καθένα να αποκτήσει το δικό του, πολύχρωμο και πρωτότυπο, «παγκάκι της φιλίας». Τα παιδιά εκφράζονται, επικοινωνούν, νοιάζονται, γίνονται μια παρέα! Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς απομόνωση και πάντα υπό το άγρυπνο, στοργικό βλέμμα των δασκάλων τους».

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις από τον Άλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ