Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενισχύεται η αστυνόμευση στον Άλιμο δηλώνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Στον αγώνα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε όλα τα επίπεδα και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας από τους πολίτες μίλησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε εκδήλωση στον Άλιμο, κάνοντας εκτενή αναφορά στις δράσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, την αύξηση της αστυνομικής παρουσίας στις γειτονιές και τις επιχειρήσεις σε… μέχρι πρότινως “άβατα” για την ΕΛΑΣ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος στιςεπόμενες βουλευτηκές εκλογές θα είναι υποψήφιος στον Νότιο τομέα της Αθήνας, μιλώντας στο Δημοτικό θέατρο Αλίμου «Κάρολος Κουν», τόνισε ότι για την κυβέρνηση η ασφάλεια δεν είναι μόνο ιδεολογικό πρόταγμα ή εύηχα λόγια. Αλλά, καθημερινή, συντεταγμένη πολιτική. Είναι έργο με μετρήσιμο αποτέλεσμα, ενώ δεν αποτελεί μόνο συνταγματική επιταγή αλλά και προϋπόθεση για ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και ελευθερία.

Παρουσία του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό,στελέχη της Αυτοδιοίκησης και μέλη του κυβερνώντος κόμματος, ο πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μίλησε και για τα θετικά αποτελέσματα της συνεργασίας που είχε με τουςεκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης όταν διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών.

Για τον Άλιμο τόνισε πως επετεύχθη την επιτάχυνση ένταξης του δήμου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» πολλών και σημαντικών έργων για τον Άλιμο. Έργα πνοής που αλλάζουν όχι μόνο την όψη αλλά και την καθημερινότητα της περιοχής, όπως το εμβληματικό κτίριο του νέου Δημαρχείου της Πόλης, η δημιουργία του νέου κλειστού Γυμναστηρίου και η ψηφιακή προβολή του Δήμου συνολικής αξίας 14 εκατομμυρίων ευρώ.Εστιάζοντας στα θέματα ασφαλείας ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε για το θέμα της φύλαξης των συνόρων και της ασφάλειας της χώρας που δέχεται υβριδικό πόλεμο από δίκτυα που εργαλειοποιούν το μεταναστευτικό.

«Η Ελληνική Αστυνομία, όμως, είναι εκεί. Είναι εκεί για να φυλάει, να επιτηρεί, να παρεμβαίνει, να προστατεύει, αλλά και να διασώζει. Εφαρμόζει το σχέδιο Ακρίτας,  προασπιζόμενη τα σύνορα που της πατρίδας μας, που όμως είναι και της Ευρώπης. Και θα συνεχίσει να το κάνει» είπε ο υπουργός.

Αφήνοντας αιχμές κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε: “Είναι, επομένως, αδιανόητο, αλλά και εθνικά επικίνδυνο ορισμένες εσωτερικές φωνές επιμένουν να μας συκοφαντούν. Να  παρουσιάζουν τους ένστολούς μας, στη γνωστή υπόθεση της νησίδας τον Αύγουστο, ως «δολοφόνους και εθνικούς μειοδότες». Είναι ντροπή την ώρα που η Ευρώπη λέει «ευχαριστώ» προς την Ελλάδα που φυλάει τα σύνορά της, ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει την παρρησία να ορθώσει μία «συγγνώμη”.

Εκτενής ήταν η αναφορά του και στα μέτρα ασφαλείας αστυνόμευσης που λαμβάνονται καιστον Άλιμο τονίζοντας: “Βρισκόμαστε σήμερα σε μια περιοχή με τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές. Σε μια γειτονιά που αναπτύσσεται διαρκώς. Στην «καρδιά» του παρακτίου μετώπου μας, στην «καρδιά» του Νοτίου Τομέα, «στην καρδιά» της Ελλάδας που αλλάζει και αναπτύσσεται.

Όπως σας είπα, απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης, είναι η ασφάλεια. Για αυτό τον λόγο ενισχύουμε με όλες μας τις δυνάμεις την αστυνομία. Μειώνοντας την γραφειοκρατία και απελευθερώνοντας επιπλέον προσωπικό. Για να είναι δίπλα στον Πολίτη, για να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία του, για να προασπίζει την κοινωνική συνοχή, για να διασφαλίζει την λειτουργία της οικονομίας.

Γι αυτό και ενισχύσαμε ήδη το Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου με 16 επιπλέον Αστυνομικούς. Και, όχι μόνο αυτό.  Τον Ιανουάριο ενισχύουμε επιπρόσθετα το Λεκανοπέδιο με 600 εδικούς φρουρούς. Κάποιοι εξ’ αυτών θα συνδράμουν την περιοχή του Αλίμου.Και μάλιστα με μετρήσιμο αποτέλεσμα. Και ποιο είναι αυτό για την γειτονιά του Αλίμου; Είναι ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις –η μεσαία εγκληματικότητα, δηλαδή, που απασχολεί τα νοικοκυριά- το δεκάμηνο του τρέχοντος έτους σημειώνουν μείωση κατά 23% σε σχέση με το αντίστοιχο δεκάμηνο του 2019, προ κορωνοϊού.

Ως αρμόδιος υπουργός, αλλά και ως πατέρας και οικογενειάρχης, νιώθω υπερήφανος που εδώ, στον Άλιμο, δημιουργήσαμε τους τελευταίους μήνες ένα από τα 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας. Για τις γυναίκες εκείνες που, άλλοτε, έβρισκαν κλειστές πόρτες στα Αστυνομικά τμήματα, και τώρα βρίσκουν ανθρώπους  εκπαιδευμένους και έτοιμους να τις βοηθήσουν. Πλέον, γνωρίζουν ότι είμαστε εδώ. Δίπλα τους.  Ότι μπορούμε να τις στηρίξουμε με πράξεις. Ηθικά, νομικά, ψυχολογικά, ουσιαστικά. Απλώνοντας ένα μεγάλο και ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Γιατί η Αστυνομία και ξέρει και ενδιαφέρεται και μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά.

Τέλος, μίλησε για τις αστυνομικές επιχειρήσεις για τις οποίες υπουργείο και ΕΛΑΣ δέχτηκαν σκληρή κριτική τονίζοντας: «Ασφάλεια και «άβατα ανομίας» είναι έννοιες ασύνδετες. Γι αυτό και, μετά από δεκαετίες, κάνουμε πράξη την επανάσταση του «αυτονοήτου» σε αυτή χώρα. Γκρεμίζουμε κάθε άβατο ανομίας, ασυδοσίας, παραβατικότητας.Ασφάλεια χωρίς αστερίσκους, όμως,  σημαίνει και ασφάλεια χωρίς εξαιρέσεις. Εξαιρέσεις σε πρόσωπα, σε υποθέσεις, σε περιστάσεις. Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Όλοι είμαστε ίσοι και ισότιμοι».

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις από τον Άλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ