Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρώιμη επιδημία γρίπης – Θα δικαιολογηθούν οι απουσίες των μαθητών;

Η γρίπη, η οποία τον τελευταίο καιρό είχε «εξαφανιστεί» λόγω της έντονης παρουσίας του Covid-19 και των μέτρων που λαμβάνονταν, έκανε εφέτος την επανεμφάνισή της και μάλιστα με πολύ νωρίς.

Στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν αυξητική τάση στη διασπορά των ιών της εποχικής γρίπης. Υπήρξε αύξηση κατά 8,4% στον αριθμό των ασθενών, οι οποίοι κατέφυγαν σε γιατρούς με συμπτώματα “γριπώδους συνδρομής” και συγκεκριμένα αιφνίδια έναρξη πυρετού ή καταβολής ή πονοκεφάλου ή μυαλγιών και βήχα ή πονόλαιμο ή δύσπνοια.

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα από 21 έως 27 Νοεμβρίου, εισήχθησαν σε ΜΕΘ τρεις επιπλέον ασθενείς, οι οποίοι προστίθενται στους δύο της προηγούμενης περιόδου ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους πέντε ασθενείς.

Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης και με δεδομένο ότι από τα μέσα του Νοεμβρίου πολλοί μαθητές έχουν ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 40 απουσίες, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο να δικαιολογήσει τις απουσίες που οφείλονται στη γρίπη όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον Covid-19.

Να σημειωθεί ότι οι διευθύνσεις πολλών σχολείων ενημερώνουν ήδη τους γονείς να προμηθευτούν από τον παιδίατρο βεβαίωση νόσησης του μαθητή από γρίπη και να την αποστείλουν στο σχολείο το οποίο με τη σειρά του θα την προωθήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, ώστε να δικαιολογηθούν οι απουσίες στην περίπτωση που ληφθεί σχετική απόφαση.

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: 43.914 νέα κρούσματα – 118 θάνατοι – 93 διασωληνωμένοι σε μια εβδομάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ