Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Καισαριανή πρωτοστατεί στο Περιβάλλον – Επίσκεψη Γ. Αμυρά

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, που λειτουργεί στην καρδιά του Αισθητικού Δάσους Καισαριανής, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, συνοδευόμενος από τον δήμαρχος Καισαριανής Χρήστο Βοσκόπουλο. Ο υφυπουργός ενημερώθηκε για την επικείμενη έναρξη των εργασιών ανακαίνισης και αναβάθμισης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Δήμου Καισαριανής. Στην επίσκεψη ήταν παρόντες ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού και Οικολογίας Μάνος Κιτσέλλης, η πρόεδρος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) Μαρία Παπαδοπούλου και ο γενικός διευθυντής του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. Γιάννης Μητσόπουλος.

Το έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023, χρηματοδοτείται από τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., ο οποίος θα είναι συνδιαχειριστής του φορέα, σε συνεργασία με το Δήμο Καισαριανής και τη Φιλοδασική ‘Ένωση Αθηνών. Στόχος του έργου είναι ο επανασχεδιασμός του υπάρχοντος Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και η δημιουργία ενός Σύγχρονου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Στους χώρους των δύο κτιρίων, τα οποία έχουν παραχωρήσει στον Δήμο Καισαριανής η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών και το Δασαρχείο, θα φιλοξενηθούν Κέντρο Εκπαίδευσης μαθητών και Κέντρο Ενημέρωσης των επισκεπτών του Υμηττού.

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης οι χιλιάδες μαθητές που επισκέπτονται το βουνό θα μπορούν να ενημερωθούν για αυτό με τη χρήση νέων τεχνολογικών μέσων, όπως tablet, αλληλεπιδρώντας με τα νέα αυτά εργαλεία εκπαίδευσης. Με αυτό τον τρόπο, οι εκπαιδευτικές ξεναγήσεις που υλοποιεί εδώ και πολλά χρόνια η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών θα αποκτήσουν μια ακόμη στέγη και μάλιστα με ενεργό συμμετοχή του Δήμου.

Στο Κέντρο Ενημέρωσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη χλωρίδα και πανίδα του Υμηττού, για το σχεδιασμό των 12 μονοπατιών του «Υμηττός Trail» και φυσικά για το «Καισαριανή Trail» το οποίο ξεκινά από εκεί κοντά. Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, εκτός από τα σύγχρονα, τεχνολογικά μέσα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, θα διαθέτει χάρτες και έντυπο ενημερωτικό υλικό, τόσο για τον Υμηττό όσο και για το «Καισαριανή Trail».

Στον ανοιχτό χώρο μπροστά από τα δύο κτίρια θα δημιουργηθεί, με σεβασμό στο τοπίο και το περιβάλλον, ένας υπαίθριος χώρος ενημέρωσης για τους διερχόμενους περιπατητές.

Διαβάστε επίσης: Εύσημα στην ομάδα Εθελοντικής Δασοπροστασίας της πόλης

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ