Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Ο «ελληνικός» Πινόκιο πηγαίνει Χόλιγουντ

Γράφει ο Φώτης Καρύδας Δημοσιογράφος – Αναλυτή

Πολλές φορές η ζωή κάνει τα πιο τρελά σενάρια. Ιδίως όταν αποφασίζει να σε φτάσει μέχρι εκεί που δεν είχες καν ονειρευτεί. Η περίπτωση του Αντώνη Τουμανίδη είναι μία από αυτές. Διότι όταν ο συγγραφέας από τη Σκύδρα Πέλλας, έγραφε το βιβλίο «Η αληθινή ιστορία του Πινόκιο», δεν μπορούσε όχι απλά να φανταστεί, ούτε καν να διανοηθεί, πως η ιστορία αυτή θα ταξίδευε στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Μάλιστα η σκοτεινή μαριονέτα κατάφερε να κάνει θραύση και στην Dark Universe Pictures, που πήρε την απόφαση να τη μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη και το Χόλιγουντ!

Το βιβλίο είναι ένα σκοτεινό παραμύθι για τον δεσμό ανάμεσα σε έναν πατέρα και τον γιο του, σύμφωνα με τον συγγραφέα, μια μαριονέτα η οποία το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει ένα αληθινό αγόρι. Μέχρι σήμερα, ο Αντώνης Τουμανίδης, έχει κερδίσει πάνω από 20 διεθνή βραβεία. Ανάμεσά τους, αυτά του «Καλύτερου Σεναριογράφου» στα Κινηματογραφικά Βραβεία του Λας Βέγκας και του «Καλύτερου Σεναρίου», στα Κινηματογραφικά Βραβεία της Νέας Υόρκης.

Αυτήν τη στιγμή, η ταινία που θα βασίζεται στο βιβλίο του Έλληνα συγγραφέα, βρίσκεται σε αρχικό στάδιο παραγωγής στις ΗΠΑ για τη μεταφορά της στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία θα έχει διάρκεια σχεδόν δύο ώρες με ιδιαίτερη σημασία να δίνεται στα οπτικά εφέ.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας, Έλληνες καλλιτέχνες να απολαμβάνουν διεθνή αναγνώριση και καταξίωση για το έργο τους, αφού έτσι ενισχύουν ακόμα περισσότερο την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Πόσο μάλλον σε μια εποχή που η χώρα μας είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει σε έναν πολύ ανταγωνιστικό χώρο, αυτόν της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας!

O ΕΚΟΜΕ ειδικότερα, τρέχοντας τα προγράμματα cash rebate που προβλέπουν την επιστροφή έως και 40% των επιλέξιμων δαπανών σε όσους πραγματοποιούν κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα, αλλά και το πρόγραμμα tax relief, που προβλέπει φορολογική απαλλαγή ύψους 30% για επενδύσεις σε εγχώριες παραγωγές, έχει κάνει τη διαφορά. Με αυτόν τον τρόπο αλλά και με την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, η Ελλάδα έχει καταφέρει να προσελκύσει εκατοντάδες σημαντικές παραγωγές που αγγίζουν τα 100 εκατ. ευρώ επένδυσης τον χρόνο.

Αυτή η αδιαμφησβήτητα σημαντική επιτυχία θα φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο για τον κλάδο του τουρισμού όσο και για την εθνική οικονομία ευρύτερα. Εξάλλου υπάρχουν πάρα πολλές θέσεις εργασίας που μπορούν να αναπτυχθούν γύρω από την παραγωγή ταινιών. Η Ελλάδα δείχνει να κερδίζει ήδη αυτό το μεγάλο στοίχημα! Εξάλλου είναι η χώρα που γέννησε τον πολιτισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ