Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Τα δάνεια των ΗΠΑ

Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Eίναι ανυπολόγιστα. Δεν ξέρουν πλέον σε ποιόν και πόσα χρωστάνε. Είναι θέμα χρόνου να οδηγηθούν στα διεθνή δικαστήρια για να απολογηθούν τι έκαναν τόσα λεφτά. Εμείς, καλή τη πίστη, τους δανείζαμε κι αυτοί αντί να εργασθούν για να μας εξοφλήσουν, τεμπέλιαζαν και μεθοκοπούσαν. Να λοιπόν τώρα τα αποτελέσματα.

Θα πέσει πείνα στην Οκλαχόμα και δυστυχία στην Καλιφόρνια. Θα γεμίσει επαίτες το Κλήβελαντ και άστεγους το Σικάγο. Τουλάχιστον εμείς ως Αριστεροί και ορθώς σκεπτόμενοι έτσι διαβλέπουμε την κατάσταση στην Αμερική. Φτώχεια και κακομοιριά. Και μην αμφιβάλλετε, έτσι πια διαγράφεται το μέλλον της άλλοτε κραταιάς υπερδύναμης. Θα παρακαλάνε για ένα πιάτο φαγητό και δεν θα υπάρχει ούτε σουβλάκι για να φάνε.

Προβλέπεται πως οι τιμές των ακινήτων στο Σαν Φραντσίσκο και το Σιάτλ να εκμηδενισθούν και να παρακαλάνε εμάς και τους Πακιστανούς να αγοράσουμε με τον πλούτο μας έστω μια ισόγεια γκαρσονιέρα που να βλέπει στον ακάλυπτο. Ευκαιρία στους Ινδούς της Καλκούτας να αγοράσουν ολόκληρα τετράγωνα στο Ντάλας του Texas. Όποιος προλάβει, τρελάθηκε το αφεντικό και τάβαλε όλα τσάμπα. Οι πληροφορίες μας είναι σαφείς και ακριβείς.

Οι ΗΠΑ είναι αλήθεια πως αποτελούν τον Νο 1 παγκόσμιο τουριστικό προορισμό. Επίσης υπάρχει η ψευδής είδηση πως το Χόλυγουντ αποτελεί τεράστια χοάνη εισροής συναλλάγματος από όλες τις τηλεοράσεις και τους κινηματογράφους όλου του κόσμου. Η εταιρεία Prokter & Gable είναι το μονοπώλιο προμήθειας της πρώτης ύλης σε όλες τις βιομηχανίες απορρυπαντικών ανά τον κόσμο, με κεφάλαια που ξεπερνούν τα 460 δισ. δολάρια.

Το πρόβλημα των Αμερικανών εντοπίζεται όμως στην αδυναμία να προωθήσουν κατά πρώτον τα πολεμικά αεροπλάνα F35 και τα αεροπλάνα της Boing 747. Κανένας πλέον δεν τα ζητάει. Δεν παρατηρείται και μεγάλος συνωστισμός στα γραφεία των εταιρειών καθημερινά, πέραν των πενήντα πρωθυπουργών με τις επιταγές των δισεκατομμυρίων ανά χείρας.

Βέβαια οφείλουμε να παραδεχτούμε πως η Αμερική δεν εξάγει γυναικεία σοσονάκια και κορδόνια για παπούτσια ποδοσφαίρου όπως τα κινεζικά εργοστάσια. Εδώ εντοπίζεται από την Αριστερά και η αδυναμία να βγει πέρα οικονομικά ο κολοσσός. Την έχει πιάσει λάστιχο και δεν νομίζω πως θα την αναλάβει κανένα διεθνές βουλκανιζατέρ. Άλλωστε οι Αμερικανοί δεν είναι και ιδιαίτερα εργατικοί άνθρωποι αφού όλοι μετά τις 15 ώρες εργασίας τρέχουν αμέσως στα σπίτια τους για να κοιμηθούν μακαρίως, χωρίς να καταλαβαίνουν το πρόβλημα της πατρίδας τους. Τεμπέληδες με πτυχίο οριζοντίωσης.

Οι Κινέζοι είναι πλέον η λύση τους, όχι για να τους δανείζουν αλλά για να καταθέτουν τις οικονομίες τους στις αμερικανικές τράπεζες, επειδή μόνο αυτές εμπιστεύονται. Υπομονή, οι ΗΠΑ καταρρέουν και η Ρωσία αναρρωνύει. Αυτό θέλουμε και εμείς!!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ