Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κατά της Δημοτικής Αστυνομίας η ΔΑΣ-ΟΤΑ

Κατά της επανασύστασης των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας, όχι μόνο λόγω των ελλείψεων σε άλλες υποστελεχωμένες υπηρεσίες, αλλά και λόγω των αυξημένων αρμοδιοτήτων που θα έχουν οι νέοι δημοτικοί αστυνομικοί, τάσσονται τα μέλη της ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Στην σχετική της ανακοίνωση η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Την ώρα που το σύνολο των υπηρεσιών είναι υποστελεχωμένο, την ώρα που στις κοινωνικές δομές η μεγάλη πλειοψηφία του προσωπικού είναι με ελαστικές μορφές εργασίας, η κυβέρνηση μαζί με τους δημάρχους ετοιμάζουν τη Δημοτική Αστυνομία που θα φέρει γκλοπ και χειροπέδες για να καταστείλει τους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν».

Σύμφωνα με την παράταξη που χαρακτηρίζει έκτρωμα το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και επιτίθεται στους δημάρχους για την συγκατάθεσή τους, οι δήμοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υποστελέχωσης σε κοινωνικές και τεχνικές υπηρεσίες.

Τέλος, καταλογίζουν ευθύνες και στην ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, που αντί να αντιταχθεί σε αυτή τη πολιτική θεωρούσε και θεωρεί τους δημάρχους συμμάχους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ