Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Βροχή» ανακοινώσεων γονέων για τον άδικο χαμό του 11χρονου μαθητή

Δεκάδες είναι οι ανακοινώσεις Ενώσεων Γονέων για τον άδικο χαμό του 11χρονου μαθητή από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών και τον τραυματισμό δύο συμμαθητών του.
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Νέας Σμύρνης αναφέρει ότι το περιστατικό ανέδειξε με τραγικό τρόπο την ανεπάρκεια, την επικινδυνότητα και, εν τέλει, την εγκατάλειψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των σχολικών κτιρίων. «Η υποκριτική “συντριβή” όλων εκείνων που, εκ των υστέρων, μιλάνε για διερεύνηση και απόδοση των ευθυνών, δεν πείθει πλέον κανένα», σημειώνουν.

Την οργή και αγανάκτησή τους εκφράζουν και οι γονείς του 8ου Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης, οι οποίοι τονίζουν ότι «για το παραπάνω γεγονός δεν φταίει η κακιά τύχη ή λάθος στιγμή. Τα τελευταία χρόνια», σημειώνουν, «παρατηρούμε την συνεχόμενη υποβάθμιση της εκπαίδευσης από κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση».

Ασφαλή σχολεία για τα παιδιά απαιτούν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων Καλλιθέας, ενώ η Ένωση Γονέων Δάφνης Υμηττού, σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι «τα δημόσια σχολεία έχουν αφεθεί στη μοίρα τους από την Πολιτεία, με την υποχρηματοδότηση να χτυπάει κόκκινο και τους Δήμους να κάνουν μπαλώματα και να κόβουν κορδέλες στο τίποτα».

Οι γονείς του Δήμου Ζωγράφου τονίζουν ότι «… η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτες. Οι τεχνικές εργασίες στα σχολικά κτίρια πρέπει να γίνονται εκτός σχολικού ωραρίου. Επιπρόσθετα, επειδή η πλειονότητα των σχολείων στεγάζεται σε κτίρια που έχουν κατασκευαστεί πριν 40 και πλέον χρόνια, απαιτούνται έλεγχοι και εργασίες συντήρησης».

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στις Σέρρες: Δύο συλλήψεις για τον θάνατο του 11χρονου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ