Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Συνελήφθη η Εύα Καϊλή – Αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες

Αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες βρίσκεται η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, η οποία – σύμφωνα με Βελγικά ΜΜΕ – βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις που συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ερευνών για υπόθεση διαφθοράς που αφορά σε δωροδοκία από το Κατάρ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας, οι συλλήψεις έγιναν για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά».

H ανακοίνωση των βελγικών αρχών

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι «υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έλαβαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ευρωβουλής».

Και συνεχίζει: «Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή που ηγείται της έρευνας στις Βρυξέλλες. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα από τον ανακριτή». «Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την αναφορά ότι προς το παρόν δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες, ενώ ο Τύπος θα λάβει ενημέρωση με νέες ανακοινώσεις εάν υπάρξουν νεότερες εξελίξεις.

Η ανακοίνωση

Συνελήφθη η Εύα Καϊλή – Αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες-3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ