Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βράβευση αριστούχων του Μουσικού Σχολείου Αλίμου από την Περιφέρεια

Τις προσπάθειες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αλίμου που αρίστευσαν επιβράβευσε η Περιφέρεια Αττικής απονέμοντας τα βραβεία και τα χρηματικά έπαθλα «Μίκης Θεοδωράκης» που καθιέρωσε η Περιφέρεια, επενδύοντας στην ευγενή άμιλλα και την καλλιτεχνική παιδεία των παιδιών.

Τα βραβεία, που θα απονέμονται κάθε χρόνο στους πρωτεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των τριών τάξεων του Λυκείου των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Αττικής, απονεμήθηκαν από τον Περιφερειάρχη Αττικής στους 3 μαθητές, των τριών τάξεων του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Αλίμου που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2020-21. Τα βραβεία συνοδεύτηκαν από χρηματικά έπαθλα, 400 ευρώ στον μαθητή της Ά Λυκείου, 500 ευρώ στον μαθητή της Β΄ Λυκείου και 600 ευρώ στον μαθητή της Γ΄Λυκείου αντίστοιχα.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στην εκδήλωση o Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Αλίμου Ευάγγελος Κοντογιάννης. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρ. Θεοδωρόπουλος, η  Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα Παιδείας Χαράλ. Αλεξανδράτος και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ν. Παπαδάκης.

Κατά την απονομή των βραβείων στην ειδική εκδήλωση ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Θέλω να συγχαρώ θερμά τους μαθητές που αρίστευσαν. Πρόκειται για μια επιβράβευση που σκοπό έχει να βοηθήσει το μαθητή να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, να κατανοήσει  την αξία της προσπάθειας του και να προσπαθήσει περαιτέρω για μια πορεία γεμάτη αισιοδοξία και όνειρα για το μέλλον.

Στην Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζουμε ότι τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της επιτελούν ένα πολυεπίπεδο έργο, καθώς μέσα από τα γνωστικά αντικείμενα της Γενικής Παιδείας σε συνδυασμό με την επίδραση της μουσικής και της τέχνης, επιτυγχάνεται μια πολυδιάστατη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών με άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνική τους συμπεριφορά και την διέξοδο προς την καλλιτεχνική έκφραση. Σ΄αυτό το πλαίσιο επενδύουμε στην ευγενή άμιλλα και  ενθαρρύνουμε με συγκεκριμένα εργαλεία την καλλιτεχνική παιδεία των παιδιών μας.

Ομολογώ ότι είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που αφενός θεσμοθετώντας τα βραβεία «Μίκης Θεοδωράκης» αποδίδουμε την τιμή σε αυτόν τον διαχρονικό έλληνα, αφετέρου προσφέρουμε στα παιδιά μας την συμβολική στήριξη, δίνοντας το μήνυμα ότι σε μια κοινωνία που γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική, μπορούν μέσα από την ευεργετική επίδραση της τέχνης, να ισχυροποιήσουν την προσωπικότητά τους, να επιταχύνουν την συναισθηματική τους ωρίμανση και να ενισχύσουν την κοινωνικοποίησή τους. Εύχομαι συγχαρητήρια σε όλους και εις ανώτερα».

Υπενθυμίζεται ότι  η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της καθιέρωσης των βραβείων, θα δίνει κάθε χρόνο από ίδιους πόρους, σε κάθε ένα από τα οκτώ, συνολικά, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της Αττικής  το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ για τη βράβευση 3 μαθητών-μαθητριών, που προήχθησαν ή αποφοίτησαν με τον υψηλότερο βαθμό, μαζί με μία αναμνηστική πλακέτα της Περιφέρειας Αττικής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ