Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μήνυμα ευαισθητοποίησης από μαθητές Γυμνασίου για τη σπατάλη τροφίμων

Μήνυμα ευαισθητοποίηση για τη χρήση καφέ κάδου και τη σπατάλη τροφίμων στέλνουν οι μαθητές των Γυμνασίων Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, δημιουργώντας βίντεο μικρού μήκους.

Η δράση αυτή έγινε στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης Followgreen.gr/vvv, που οργάνωσε ο Δήμος για τη σχολική χρονιά 2022 – 2023, στις σχολικές μονάδες των Γυμνασίων. Η εικαστική δράση, με τίτλο ‘’Φαγητό στο Πιάτο μας ή στον Κάδο μας’’, υλοποιήθηκε με την αιγίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές των Γυμνασίων, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, ανέδειξαν τα οφέλη της «Μείωσης Σπατάλης τροφίμων» και της «Διαλογής στην Πηγή σε Καφέ κάδο Υπολειμμάτων Τροφών» μέσω της δημιουργίας μικρού μήκους βίντεο, κάνοντας χρήση ειδικών εφαρμογών επεξεργασίας.

Οι δημιουργίες των μαθητών θα προβάλλονται για διάρκεια ενός μήνα στην ειδική κατηγορία της δημοτικής πλατφόρμας με τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΑ» και link Followgreen.gr/vvv/contest με σκοπό την ανάδειξη των καλύτερων έργων με βάση την προτίμηση – ψήφο των μελών της πλατφόρμας.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς και σε ειδική εκδήλωση, ο Δήμος θα ανταμείψει όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στη δράση με έπαινο επιβράβευσης, ενώ τα πρώτα σχολεία σε ψήφους θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προσκαλεί όλους να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών δωρίζοντας πόντους επιβράβευσης στο σχολείο της επιλογής τους.

Πέντε βήματα για ένα καλύτερο αύριο

  • Δημιουργήστε δωρεάν λογαριασμό στο Followgreen.gr/vvv.
  • Κερδίστε πόντους από την ανακύκλωση που πραγματοποιείτε.
  • Κερδίστε πόντους από την ενημέρωσή σας μέσα από άρθρα / βίντεο / κουίζ / πράσινες αποστολές.
  • Εξαργυρώστε τους πόντους σε προσφορές τοπικών επιχειρήσεων.
  • Δωρίστε τους πόντους στο σχολείο της επιλογής σας.

Διαβάστε επίσης: Ανακύκλωση σε Καφέ Κάδο για 9 Νηπιαγωγεία και 300 μαθητές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ