Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Τα χαμηλότερα Δημοτικά Τέλη σε όλη την Αττική από τον Δήμο

«Πρωταθλητής» στην Αττική, σε ότι αφορά τις χαμηλές τιμές δημοτικών τελών, παραμένει ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου με απόφασή του, ύστερα από εισήγηση του δημάρχου Ανδρέα Γ. Ευθυμίου, διατηρεί το συντελεστή του Ενιαίου Ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού οικ. έτους 2023, ίδιο με αυτό του έτους 2022 και για τις δύο Κοινότητες Μοσχάτου και Ταύρου στο 1,02 ευρώ για τις οικίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, τα Δημοτικά Τέλη είναι τα μικρότερα από όλους τους Δήμους της Αττικής, καθώς και από πολλούς Δήμους της χώρας. «Η διατήρηση των ίδιων συντελεστών για το 2023 αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου προς τους πολίτες αυξάνονται ποσοτικά αλλά και ποιοτικά σε όλα τα πεδία των παροχών», τονίζεται.

Συγκεκριμένα από 1/1/2023 ισχύουν οι μειώσεις και απαλλαγές σε ευπαθείς ομάδες, τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν εδώ.

Ο δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου Ανδρέας Γ. Ευθυμίου δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε να είμαστε πρωτοπόροι με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στην Αττική ενώ, ταυτόχρονα, συνεχίζουμε με συνέπεια την στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων του Δήμου μας. Συγκεκριμένα, αυξήσαμε τα οικονομικά όρια απαλλαγών και διατηρούμε σε χαμηλά επίπεδα τα δημοτικά τέλη στους απόρους, στους πολύτεκνους, στα άτομα με αναπηρία από 67% και άνω, στους τρίτεκνους, στις μονογονεϊκές οικογένειες, στους δικαιούχους με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και στους μακροχρόνια ανέργους. Από το 2011 είχαμε θεσπίσει απαλλαγές και μειώσεις στα δημοτικά τέλη των ευπαθών ομάδων με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, ενώ μόλις το 2016 η Πολιτεία έδωσε και νομοθετικά τη δυνατότητα, ώστε οι Δήμοι να προβαίνουν σε αντίστοιχες αποφάσεις. Με τις συνολικές παρεμβάσεις μας στο τομέα της κοινωνικής πολιτικής, είμαστε κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτών των αποφάσεων, είναι η σωστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου μας, ώστε να μπορούμε να υποστηρίζουμε τους συμπολίτες μας».

Διαβάστε επίσης: Έμπρακτη στήριξη στους οικονομικά αδύναμους δημότες

Όλες οι ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ