Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου

Ο συνεργάτης μας Άγγελος Πολύδωρος παρουσιάζει και σχολιάζει τις ταινίες που προβάλλονται από 29/12/2022 στους κινηματογράφους.

 Η ιστορία μιας μυθιστοριογράφου – The novelists film

Ο σκηνοθέτης του «Η επόμενη μέρα μιας σχέσης» (2017) έχει φιλοτεχνήσει ένα αμφιλεγόμενο φιλμ, προορισμένο να διχάσει τους θεατές. Από τη μια μπορεί να φαίνεται βαρετό, αλλά από την άλλη αν μελετηθεί σωστά μπορεί να βάλει σε σκέψεις. Ενδιαφέρον.

Μια μυθιστοριογράφος ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι με προορισμό ένα βιβλιοπωλείο, υπεύθυνος του οποίου είναι ένας νεαρός συνεργάτης της με τον οποίο έχει ξεκόψει. Έπειτα ανεβαίνει σ’ έναν πύργο και συναντά έναν σκηνοθέτη και τη γυναίκα του. Πηγαίνουν μια βόλτα στο πάρκο και γνωρίζουν μια ηθοποιό, την οποία η συγγραφέας προσπαθεί να πλευρίσει για να γυρίσουν μαζί μια ταινία. Οι δυο τους σταματάνε για φαγητό και επισκέπτονται ξανά το βιβλιοπωλείο, όπου συναντάει κάποιους ανθρώπους να πίνουν. Η ηθοποιός μεθάει και αποκοιμιέται…

INFO

Είδος: (92΄)

Χώρα: Νότια Κορέα (2022)

Σκηνοθεσία: Χονγκ Σανγκ Σου

Παίζουν: Λι Χάι Γεονγκ, Κιμ Μιν Χι, Σέο Γιουνγκχούα, Μι-σο Παρκ

Διανομή: Ama Films

Γάμος μετ’ εμποδίων – Shotgun wedding

Τυπική αμερικανική κωμωδία, διανθισμένη με απροσδόκητη (ομολογουμένως) δράση και αμφίβολο χιούμορ.

Η Ντάρσι και ο Τομ συγκεντρώνουν τις αξιαγάπητες αλλά πολύ παρεμβατικές οικογένειες τους σε έναν απόλυτα εξωτικό προορισμό για τον γάμο τους. Μόνο που η σχέση των μελλόνυμφων γεμίζει σύννεφα, και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, ξαφνικά γίνονται όλοι θύματα μιας παράξενης ομηρείας. Η φράση «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» αποκτά μια τελείως διαφορετική ερμηνεία, καθώς η Ντάρσι και ο Τομ παλεύουν να σώσουν τους αγαπημένους τους, εκτός κι αν προλάβουν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο πρώτα…

INFO

Είδος: Αισθηματική, Δράσης, Κωμωδία (100΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2022)

Σκηνοθεσία: Τζέισον Μουρ

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Τζος Ντουμέλ, Λένι Κράβιτζ, Σόνια Μπράγκα

Διανομή: Spentzos Film

Whitney Houston: I wanna dance with somebody

Μια χαρούμενη, συναισθηματική και σπαρακτική ταυτόχρονα ταινία που παρακολουθεί το ταξίδι της Γουίτνι Χιούστον (κλασική ανάμνηση από το Bodyguard), μιας από τις μεγαλύτερες γυναίκες τραγουδίστριες της Rhythm and Blues Pop μουσικής όλων των εποχών, από την αφάνεια σε τραγουδίστρια σούπερ σταρ.

INFO

Είδος: Βιογραφία, Δράμα, Μουσική (146΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2022)

Σκηνοθεσία: Κέιζι Λέμον

Παίζουν: Ναόμι Άκι, Στάνλεϊ Τούτσι, Άστον Σάντερς, Ταμάρα Τούνι

Διανομή: Feelgood

Στη σκιά του Καραβάτζιο – Caravaggio’s shadow

Μια πρωτότυπη βιογραφία του Καραβάτζιο με αστυνομικά στοιχεία, από τα οποία ο θεατής πληροφορείται την ιστορία και το έργο του Καραβάτζιο.

  1. Όταν ο πάπας Παύλος o Ε’ ανακαλύπτει ότι ο Καραβάτζιο χρησιμοποιεί πόρνες, κλέφτες και αλήτες για την απεικόνιση των έργων του, διατάζει τις μυστικές υπηρεσίες του Βατικανού να εξετάσουν το θέμα (αναλαμβάνει την υπόθεση ένας μυστικός με το κωδικό όνομα Σκιά, και ο σωστός τίτλος θα ήταν Η Σκιά του Καραβάτζιο), προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα δώσουν ή όχι στον ζωγράφο την επιείκεια που ζητά, μετά την καταδίκη του σε θάνατο για δολοφονία ενός ερωτικού αντίζηλου.

INFO

Είδος: Δράμα (120΄)

Χώρες: Ιταλία, Γαλλία (2022)

Σκηνοθεσία: Μικέλε Πλάσιντο

Πρωταγωνιστούν: Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Μικαέλα Ραμαζότι, Λουί Γκαρέλ, Ιζαμπέλ Ιπέρ

Διανομή: Rosebud.21

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ