Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απαντήσεις Κονδύλη για το νέο Δημαρχείο και τους δυο μεγάλους παιδικούς σταθμούς

Την εμπιστοσύνη του στους δημότες που την ημέρα των εκλογών θα κληθούν να αποφασίσουν αν θέλουν την συνέχιση του προγράμματος ανάπτυξης, αξιολογώντας το έργο της διοίκησης, εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος Αλίμου απαντώντας στα όσα ακούγονται για το νέο δημαρχείο και τους δύο μεγάλους παιδικούς σταθμούς στην πόλη.

Ο Ανδρέας Κονδύλης απαντώντας στα επιχειρήματα των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων τονίζει: «Σε μερικούς μήνες θα έχουμε Δημοτικές Εκλογές και οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν αν θέλουν την πρόοδο, τη δημιουργία, τις αλλαγές και την ανάπτυξη ή αν θέλουν όλα να παραμείνουν στάσιμα και ίδια.

Με έκπληξη παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα την αντιπολίτευση στον Δήμο μας να προσπαθεί να ματαιώσει τον σχεδιασμό μας για νέο Δημαρχείο και νέα κτήρια Παιδικών Σταθμών. Έναν σχεδιασμό που είναι προς το συμφέρον των οικογενειών και των παιδιών της πόλης μας, προς το συμφέρον του Δημοτικού Ταμείου και όλων των πολιτών.

Ειδικότερα, με τον σχεδιασμό μας, που η αντιπολίτευση προσπαθεί να ματαιώσει:

• Αυξάνονται οι θέσεις στους παιδικούς μας σταθμούς και μπορούν να εξυπηρετηθούν περισσότερα παιδιά και περισσότερες οικογένειες.

• Αυξάνονται οι χώροι (τετραγωνικά μέτρα) αιθουσών και προαυλίων των Παιδικών Σταθμών.

• Στεγάζονται όλες οι υπηρεσίες του Δημαρχείου σε ένα ενιαίο κτήριο, με αποτέλεσμα να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες, πηγαίνοντας από κτήριο σε κτήριο.

• Σταματάει να πληρώνει ο Δήμος σχεδόν 150.000 € κάθε χρόνο, για ενοίκια των χώρων, που σήμερα στεγάζονται οι υπηρεσίες του (Κοινωνική, Πολεοδομία κ.α.).

• Κερδίζει ο Δήμος σχεδόν 8.000.000 € επιχορήγηση από το Κράτος (Υπουργείο Εσωτερικών), δηλ. όλο το κόστος ανέγερσης του νέου Δημαρχείου.

Η αντιπολίτευση, δυστυχώς για την πόλη μας, αντιπροτείνει να μην γίνει τίποτα απολύτως από τα παραπάνω. Δηλαδή, το Δημαρχείο να παραμείνει στο μικρότερο σημερινό κτήριο, ο Παιδικός Σταθμός να παραμείνει στο σημερινό (και μικρότερο) κτήριο, εξυπηρετώντας λιγότερα παιδιά, να “πετάξουμε” τη χρηματοδότηση των 8.000.000 € και να συνεχίσουμε να πληρώνουμε ενοίκια, για να στεγάζονται οι δημοτικές υπηρεσίες.

Για να γίνει κατανοητό ποιος είναι ο σχεδιασμός μας και ποια η σημερινή κατάσταση, που ορισμένοι επιμένουν να διατηρήσουμε, παραθέτουμε τον συνοπτικό πίνακα της φωτογραφίας, όπου φαίνεται ότι:

Σήμερα ο Σταθμός της Θουκυδίδου χωράει 7 τμήματα και έχει 700 τ.μ. προαύλιο. Ο σχεδιασμός μας είναι να μεταστεγαστεί ο Σταθμός σε δύο νέα κτήρια, που θα χωράνε 10 τμήματα και θα διαθέτουν αυλές 1200 τ.μ.: α) Φαν Βαϊκ (4 τμήματα) και β) Αριστοτέλους 53 (6 τμήματα).

Δηλαδή, τα δύο αυτά κτήρια διαθέτουν αθροιστικά περισσότερους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (αίθουσες και προαύλια) σε σχέση με το κτήριο της Θουκυδίδου. Έτσι, χωράνε περισσότερα παιδιά και μπορούν να εξυπηρετηθούν ακόμα περισσότερες οικογένειες.

Μία πρώτη εικόνα για το τί ετοιμάζουμε, μπορείτε να πάρετε, βλέποντας τις απεικονίσεις των δύο νέων Παιδικών Σταθμών που θα λειτουργήσουν στην πόλη μας, μετά την κατασκευή του νέου Δημαρχείου.

Είναι προφανές ότι ο σχεδιασμός μας είναι πλήρης, ολοκληρωμένος, μελετημένος, ωφέλιμος για το κοινωνικό σύνολο.

Αντιθέτως, όσοι αρνούνται όλες αυτές τις εξελίξεις, την πρόοδο και την ανάπτυξη, ουσιαστικά λειτουργούν επιζήμια για τον τόπο.

Σε μερικούς μήνες θα έχουμε Δημοτικές Εκλογές και οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν αν θέλουν την πρόοδο, τη δημιουργία, τις αλλαγές και την ανάπτυξη ή αν θέλουν όλα να παραμείνουν στάσιμα και ίδια./.Αν, δηλαδή, θέλουν ένα νέο μεγάλο Δημαρχείο και δύο νέους μεγάλους Παιδικούς Σταθμούς, ή εάν θέλουν ένα μικρότερο Δημαρχείο και έναν μικρότερο Παιδικό Σταθμό.

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις από τον Άλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ