Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αποχώρηση Γ. Ταμπακόπουλου από την παράταξη Πρεκετέ

Μία ακόμη ηχηρή αποχώρηση από την παράταξη «ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ …για τον Άγιο Δημήτριο» έχει προκαλέσει “πονοκέφαλο” στον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της πόλης και προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ, γενικό χειρουργό, Χρήστο Πρεκετέ.

Πρόκειται για τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Ταμπακόπουλο, ο οποίος ανακοίνωσε προσφάτως στον κ. Πρεκετέ την ανεξαρτητοποίησή του. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση στον κ. Πρεκετέ, καθώς βλέπει την παράταξή του να αποδυναμώνεται δέκα μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές και καλεί τον κ. Ταμπακόπουλο να παραδώσει την έδρα του.

Να σημειωθεί ότι με αφορμή τη δημιουργία νέας δημοτικής κίνησης στον Άγιο Δημήτριο, με το όνομα “Μέλλον”, από τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Αγίου Δημητρίου, Στέλιο Μαμαλάκη, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί με την παράταξη του κ. Πρεκετέ ανεξαρτητοποιήθηκαν. Ανάμεσά τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Μπάντος και Βαγγέλης Μαλαθούνης (πρώην πρόεδρος της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Αγίου Δημητρίου). Ο κ. Μαμαλάκης ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη και θα διεκδικήσει τη δημαρχία στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Η ανακοίνωση του Χρήστου Πρεκετέ

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Πρεκετές εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογράφει ως επικεφαλής της «ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ …για τον Άγιο Δημήτριο» και υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου 2023. Η ανακοίνωσή του έχει ως ακολούθως:

«Η έντιμη στάση ενός δημοτικού συμβούλου που θέλει να αποχωρήσει από μια δημοτική παράταξη είναι να παραδώσει την έδρα του όπως ορίζει ο νόμος.

Ούτως η άλλως η ανεξαρτησία του καθενός μας είναι δεδομένη όποτε η ανεξαρτητοποίηση δεν έχει κάποια ουσιαστική αξία παρά μόνο τις όποιες μελλοντικές του αποφάσεις να συνδεθεί με κάποια άλλη ομάδα που προσπαθεί να παίξει ρόλο στα δημοτικά δρώμενα. Εδώ ο συγκεκριμένος αποχωρήσας με μέμφει για μια απόφαση της Δημάρχου, προσπαθώντας μάταια να προσδώσει πολιτικά χαρακτηριστικά στην κίνηση του αυτή.

Εγώ καλώ και πάλι με βάση τη στοιχειώδη πολιτική ηθική και εντιμότητα να παραδώσει την έδρα του. Εάν δεν γίνει αυτό από τα δεδομένα της δημοτικής μου παράταξης θα αποδειχθεί, τώρα που το σχέδιο των ανεξαρτητοποίησεων που απεργάστηκαν συγκεκριμένοι κύκλοι, ότι τελικά «πολιτικά» παντελόνια -που τα τίμησε- φορούσε μόνο η κα Αχουλια η οποία παραιτήθηκε, παραδίδοντας την έδρα της, σε αντίθεση με άλλους άρρενες συναδέλφους της, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα εισόδου στο ΔΣ ενός εκλεκτού συμπολίτη μας που και έργο παράγει και λόγο έχει. Κάτι που δυστυχώς εξέλειπε από την πλειοψηφία των ανεξαρτητοποιηθέντων.

Δυστυχώς τόσο η έλλειψη λόγου, αλλά και πολιτικού ήθους της πλειονότητας αυτών που αποχώρησαν (πλην του κου Γριλλια) σαφώς δεν πλήττει εμένα -όπως αποδείχτηκε πρόσφατα σε κάλπες που τέθηκε στο περιθώριο άλλος ανεξαρτητοποιηθέντας- αλλά και εκλαμβάνω από τον κόσμο, ούτε την δημοτική αρχή -η οποία σίγουρα στηρίζεται από τέτοιες στάσεις· Αλλά πλήττεται ο δημότης -και η καθημερινότητα του – που τους έταξε σε μια θέση και δυστυχώς βλέπει πως η παρουσία τους και αναιμική ήταν και πολιτικά ανέντιμη.

Προσωπικά να αναφέρω ότι τέτοιες στάσεις με ενδυναμώνουν και με πεισμώνουν ώστε να συνεχίσω τον δρόμο μου μέχρι τον Οκτώβριο του 2023, ώστε επιτέλους να αποκτήσει ο δήμος μας έναν δήμαρχο που και πάθος θα έχει να πετύχει περισσότερα αλλά και πολιτικό ήθος. Οι υπόλοιπες απαντήσεις θα δοθούν τότε».

Διαβάστε επίσης: Εγκαίνια του νέου 5ου Βρεφονηπιακού Σταθμού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ