Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέα έργα «μεταμορφώνουν» τα Νότια Προάστια

Νέα έργα, κάποια εκ των οποίων έχουν ήδη δρομολογηθεί και άλλα που ξεκινούν εντός του τρέχοντος έτους, αναμένεται να μεταμορφώσουν την Αττική. Πολλά εξ αυτών, λαμβάνουν χώρα στα Νότια Προάστια της Αττικής, όπως το κυβερνητικό πάρκο στις παλιές εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού, το μεγάλο έργο του Ελληνικού, η Μαρίνα Αλίμου, η Μαρίνα Βουλιαγμένης, τα Αστέρια Γλυφάδας, κλπ.

Η ανέγερση μεγάλων συγκροτημάτων φιλοξενίας τουριστών στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, όπως το One & Only στα Αστέρια Γλυφάδας, δύο ξενοδοχείων στο Ελληνικό υπό το brand μεγάλων ξένων αλυσίδων κύρους, καθώς και στη Μαρίνα Αλίμου, θα προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες κάνοντας την Αθήνα διεθνή προορισμό.

Η αστική ανάπλαση του Ελληνικού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι εργασίες του κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει τις λειτουργίες τεσσάρων σωματείων Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και αποτελεί πρότυπο σε διεθνές επίπεδο, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, ενώ μέχρι το φθινόπωρο θα έχουν παραδοθεί οι εγκαταστάσεις πλήρως εξοπλισμένες.

Σε λιγότερο από χρόνο θα έχουν αρχίσει να υψώνονται οι πρώτοι όροφοι του υψηλότερου παράκτιου πράσινου ουρανοξύστη στη Μεσόγειο, του Riviera Tower, ενώ προς το τέλος του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί σχεδόν το σύνολο των κατεδαφίσεων παλαιών κτηρίων. Όπως έχει ανακοινωθεί, το 70% της έκτασης του Ελληνικού θα είναι πράσινο, από μόλις 25% που ήταν πριν.

Παράλληλα, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για την ανάδειξη αναδόχου του Vouliagmenis Mall, τη Riviera Galleria και της πρώτης φάσης ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πάρκου, ενώ θα έχει προχωρήσει η υλοποίηση συμφωνιών για τη δημιουργία δύο πεντάστερων τουριστικών συγκροτημάτων.

Στη διπλανή περιοχή, τη Γλυφάδα, η Grivalia Hospitality αναπτύσσει στα Αστέρια το συγκρότημα One & Only Aesthesis. Εκτιμάται ότι θα είναι ετόιμο την άνοιξη του ΄23. Στο δυτικό όριο της έκτασης θα αναπτυχθούν 14 ανεξάρτητες κατοικίες, ενεργειακά αυτόνομες, με ιδιωτικό υπαίθριο χώρο, και χώρο στάθμευσης, ενώ θα ανεγερθεί πεντάστερο ξενοδοχείο με 127 δωμάτια υπό τη διαχείριση της One & Only. Οι δημοφιλείς «καμπάνες» στα Αστέρια Γλυφάδας, οι οποίες τις δεκαετίες του ΄60 και του ΄70, φιλοξενούσαν το ανφάν γκατέ της αθηναϊκής κοινωνίας, θα μετατραπούν σε 95 επιπλωμένα διαμερίσματα.

Στον Άλιμο, οι εργασίες για την ανάπλαση της Μαρίνας αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του ’23, ενώ μέχρι το φθινόπωρο θα έχει δρομολογηθεί το έργο του ποδηλατόδρομου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στη Μαρίνα Αλίμου θα κατασκευαστούν μεταξύ άλλων ζώνη καταστημάτων και εστιατορίων, ξενοδοχείο, προβλήτα, πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, πύργος διοίκησης και ελέγχου της Μαρίνας και παρκινγκ 850 – 1.000 θέσεων.

Λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα, στη Βουλιαγμένη, οι εργασίες είναι πυρετώδεις. Την άνοιξη αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στην Astir Marina, όπως θα είναι η ονομασία της νέας Μαρίνας. Αυτή υπάγεται στην εταιρεία Αστήρ Παλάς Α.Ε. που διαχειρίζεται το ξενοδοχειακό συγκρότημα και την παραλία του Αστέρα της Βουλιαγμένης, θα φιλοξενήσει σημαντικούς εμπορικού οίκους. Σημαντική παρουσία θα έχει ο όμιλος Louis Vuitton. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη νέα Μαρίνα θα ανοίξει τις πύλες του το ιστορικό ιταλικό ζαχαροπλαστείο Cova (άνοιξε το 1817 δίπλα στη Σκάλα του Μιλάνο όπου λειτουργούσε μέχρι το 1950 οπότε μεταφέρθηκε στη Via Monte Napoleone), το οποίο ανήκει στον γαλλικό όμιλο LVMH, που επίσης διαχειρίζεται τις μάρκες Louis Vuitton, Dior και Loro Piana. Επίσης, στη νέα Μαρίνα θα λειτουργήσουν πολλά καταστήματα, όπως και μία boutique της Rolex, με σκοπό την εξυπηρέτηση κυρίως των σκαφών που θα ελλιμενίζονται σε αυτή.

Διαβάστε επίσης: Αστέρας Βουλιαγμένης: Υπογράφεται η πώληση οικοπέδων στην οικογένεια Λάτση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ