Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Πολωνού Πρέσβη στην Ελλάδα στο Σκοπευτήριο

Ο Πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα, κος Artur Lompart επισκέφθηκε το Μνημείο των Εκτελεσθέντων στο Σκοπευτήριο, την Τετάρτη 4/1/2023, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του Ναζισμού.

Τον Πρέσβη, συνοδευόμενο, από τον Ακόλουθο Αμύνης, Συνταγματάρχη κο Jan Kurdziałek και την επικεφαλής σύμβουλο της Πρεσβείας, κα Ewa Pańczak, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος στο χώρο του Μνημείου.

Ο δήμαρχος Καισαριανής παρέδωσε στον Πρέσβη το φάκελο για την πρωτοβουλία του Δημάρχου να δημιουργήσει ένα Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων κατά του Φασισμού, εξηγώντας του τη σημασία και το ρόλο ενός τέτοιου δικτύου στην εποχή μας, με διάφορες μορφές φασισμού και νεο-ναζισμού να ξεπηδούν σε όλη την Ευρώπη.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη νέα εποχή διπλωματίας που ανατέλλει, τη Διπλωματία των Πόλεων, και πώς μπορεί να αλλάξει εθνικές στρατηγικές αν εφαρμοστεί μαζικά και οργανωμένα. Οι πόλεις ανέκαθεν αποτελούσαν λίκνα πολιτισμού και πυρήνες πολιτικών εξελίξεων. Στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πλησιέστερη μορφή διοικητικής οργάνωσης στον άνθρωπο, τις ανάγκες του και τις προτεραιότητές του.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν εγκάρδια, ο Πρέσβης συνεχάρει τον δήμαρχο και προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει στη δημιουργία του Δικτύου, τονίζοντας πόσο υπέφερε η Πολωνία από το Ναζισμό, με εμβληματικής σημασίας μνημεία εντός των συνόρων της, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Στρατοπέδου Συγκέντρωσης στο Άουσβιτς.

«Η ανάπτυξη διπλωματικών σχέσεων εκ μέρους του δημάρχου είναι μέρος της προσπάθειάς του να αναδείξει, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, το Σκοπευτήριο σε Μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Δείτε: Τρία υπαίθρια γυμναστήρια στην πόλη

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ