Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ο Θρύλος πέρασε στην αιωνιότητα

Γράφει ο Φώτης Καρύδας Δημοσιογράφος – Αναλυτής

Ο Πελέ πέρασε στη σφαίρα της αιωνιότητας. ο θρυλικός Πελέ έφυγε από τη ζωή στα 82 του χρόνια, Ύστερα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Ο Πελέ έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Μόλις στα 17 του οδήγησε τη Βραζιλία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το 1962 κατέκτησε το δεύτερο σερί Μουντιάλ με τη χώρα του ενώ το 1970 έκανε και πάλι τα μαγικά του, οδηγώντας τη Βραζιλία, με τις μυθικές εμφανίσεις του, σε μια ακόμα κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου.

Ο Πελέ μάγεψε τον κόσμο με την ιδιοφυΐα του στον αθλητισμό, σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι του στη ζωή,. Ακόμα σταμάτησε τον εμφύλιο πόλεμο στη Νιγηρία, όπου έγινε κατάπαυση πυρός για 48 ώρες, ώστε να τον δουν να παίζει φιλικό αγώνα στη χώρα με την ομάδα της καρδιάς του τη Σάντος. Κατ’ επέκταση, έκανε κοινωνικά έργα σε όλον τον κόσμο και διέδωσε την αγάπη με κάθε τρόπο.

Το φέρετρο του Πελέ έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του γηπέδου της Σάντος χωρητικότητας 16.000 ατόμων. Ο χώρος θα ανοίξει για το κοινό για 24 ώρες και μετά το λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στους δρόμους του Σάντος. Ήταν αναμφισβήτητα ένας ξεχωριστός άνθρωπος, τόσο εντός όσο και εκτός των γηπέδων.

Ο Πελέ ήταν αναμφισβήτητα ανάμεσα στους πρώτους ήρωες της παιδικής μας ηλικίας, για όλους εμάς που έχουμε βρεθεί σε κάποιο γήπεδο από μικρή ηλικία με την μπάλα στα πόδια. ο Σίγουρα υπήρξαν και άλλοι πολλοί θρύλοι του αθλήματος, όπως ο Μαραντόνα, ο Μπεκενμπάουερ, ο Κρόιφ, ο Πλατινί, αλλά και πιο σύγχρονοι όπως ο Ζιντάν και ο Μέσι, τους οποίους και θαυμάζουν τα παιδιά μας. Ο Πελέ υπήρξε ο πρώτος θρύλος του αθλήματος και ίσως ο σημαντικότερος όλων. Έκανε πολλές γενιές ανθρώπων να ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή μέσα από τον αθλητισμό, δίδαξε ποδόσφαιρο αλλά και ήθος και άφησε έτσι ανεξίτηλο για πάντα το αποτύπωμά του σε αυτόν τον κόσμο. Θα σε θυμόμαστε για πάντα με θαυμασμό και με αγάπη, βασιλιά της στρογγυλής θεάς. Θα είσαι φωτεινό υπόδειγμα για πολλές γενιές ακόμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ