Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η συναρπαστική ιστορία μιας αξιοθαύμαστης γυναίκας με σύνδρομο Down στον κινηματογράφο Ίριδα

Τη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 21.00 μμ θα γίνει προβολή της ταινίας «Sheri, μια ζωή με τα όλα της» της Charlene Stanley, στον κινηματογράφο Ίριδα, Ακαδημίας 55, Αθήνα.

Η Sheri Braynard,η παγκόσμια πρέσβειρα συνδρόμου Down, κατάφερε να τελειώσει το σχολείο, να αποκτήσει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να γίνει η μοναδική διπλωματούχος δασκάλα με σύνδrομο Down στην Αφρική και μια δημοφιλής ομιλήτρια με κίνητρα, εμπνέοντας ανθρώπους σε όλο τον κόσμο – από τις σκονισμένες πόλεις στη χώρα της, τη Νότια Αφρική, μέχρι τα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη.

Μετά τη προβολή θα ακολουθήσει:

-Παρουσίαση και συζήτηση με την Sheri Brynard.

-Εισήγηση με θέμα: “Σύνδρομο Down, η χρωμοσωμική αλλαγή 21” από την Ειρήνη Χαϊδή Ειδική Παιδαγωγό, συνεργάτης ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

-Εισήγηση με θέμα “Η αναπαράσταση της αναπηρίας στον κινηματογράφο: το χθες, το σήμερα και το αύριο” απο τον Αντώνιο Ι. Χρήστου, Επίκουρο Καθηγητή Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι υπότιτλοι βασίζονται στις ομιλίες των ηθοποιών.

Για πληροφορίες σχετικά με τη προσβασιμότητα του χώρου για χρήστες αμαξιδίου και κράτηση θέσεων θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες στη σελίδα του Κινηματογραφικού (Πρόσβαση στην Ίριδα για χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ