Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κρητικοί και Πόντιοι σμίξανε στην Γλυφάδα

Το ξεκίνημα μίας δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ των ιστορικών, πολιτιστικών συλλόγων των Ποντίων και των Κρητών της Γλυφάδας σηματοδοτεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους σε κοινή εκδήλωση στο Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Συγκεκριμένα, σε μια εκδήλωση, αφιερωμένη στη μνήμη της Μαίρης Παπάζογλου που έφυγε προ ημερών από την ζωή, η πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Γλυφάδας «Η Κρήτη» Δέσποινα Τζαγκαράκη και ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία» Κυριάκος Τιλγκερίδης έκοψαν μαζί την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, κάνοντας μια εκτενή ιστορική αναφορά στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Αφού αρχή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της εκλιπούσης και ακολούθως ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου παρέδωσε στην οικογένειά της τιμητική πλακέτα «για την πολυετή προσφορά της στον πολιτισμό και τη διατήρηση της παράδοσης στην πόλη, η οποία φιλοτεχνήθηκε με επιμέλεια των δύο Πολιτιστικών Συλλόγων.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ανταλλαγή ευχών για «Υείαν, Ευλοίαν και Καλοχρονίαν», καθώς και με τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και ακολούθησε ένα νοητό μουσικό ταξίδι που συνέδεσε τον Πόντο με την Κρήτη με πολλές ιστορικές αναφορές.

Την πίτα ευλόγησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Αντωνίου, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Μιχαήλ Κανέλλος.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, στον χαιρετισμό του εξήρε την πρωτοβουλία των δύο Συλλόγων για συνεργασία και κοινή δράση, τονίζοντας ότι «η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί και να την στηρίξουμε όλοι».

Όλες οι ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ