Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έτοιμο σε έξι μήνες το εσωτερικό της πλατείας Δάφνης

Τη δέσμευση ότι όσο διαρκούν τα έργα ανάπλασης της πλατείας Δάφνης – Υμηττού, ο Δήμος δεν θα εισπράξει τέλος τραπεζοκαθισμάτων, απέσπασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου της πόλης Δημοσθένης Ψωφάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αναστάσιο Μπινίσκο.

Επίσης, ο δήμαρχος άφησε ανοιχτό και το θέμα είσπραξης δημοτικών τελών έως ότου ολοκληρωθούν τα έργα στο εσωτερικό της πλατείας.

Στη συνάντηση, που έγινε με αφορμή την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Δάφνης και των γύρω δρόμων, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Δάφνης-Υμηττού και Νέου Κόσμου, καθώς και καταστηματάρχες.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάλυση του χρονοδιαγράμματος της πορείας των εργασιών και πως η Δημοτική Αρχή, σε πλήρη συνεννόηση με τον εργολάβο, θα φροντίσει έτσι ώστε παρά τις σημαντικές εργασίες για την πόλη να μην επηρεαστεί η αγοραστική κίνηση των καταστημάτων.

Όπως ανέφερε ο κ. Ψωφάκης, η παρουσία των καταστηματαρχών στην συνάντηση ήταν καθολική και αυτό δείχνει και την αγωνία τους, αφού πολλοί απ’ αυτούς έχουν ήδη περάσει οικονομική και υγειονομική κρίση και οι αντοχές πλέον είναι ελάχιστες.

Ο δήμαρχος απ’ την μεριά του υποσχέθηκε ότι το μέσα μέρος της πλατείας, του οποίου οι εργασίες ξεκινούν άμεσα, θα είναι έτοιμο σε έξι μήνες. Δηλαδή με το τέλος της σχολικής χρονιάς περίπου.

«Το γύρω γύρω, και ιδιαίτερα οι δύο πλευρές που είναι σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων», συνέχισε, «θα γίνουν σε δεύτερη φάση, σχεδόν σε ένα χρόνο.
Η δε διάρκεια της δεύτερης φάσης θα είναι δύο μήνες, ένα μήνα η κάθε πλευρά.
Από οικονομικής πλευράς, ο Δήμος δεν θα εισπράξει τέλος τραπεζοκαθισματων όσο θα διαρκούν τα έργα. Επιφυλακτικός ήταν και για την είσπραξη των δημοτικών τελών».

Διαβάστε επίσης: Έκθεση με έργα Φασιανού στο Μουσείο Μπουζιάνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ