Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βραβεία έξυπνης και βιώσιμης πόλης στον Δήμο

Για τις καλύτερες πρακτικές και λύσεις που έχουν σχεδιαστεί, προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και βιώσιμες, έλαβε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου αποσπώντας δύο βραβεία στον θεσμό των Best City Awards, τα οποία διοργανώνονται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και την τιμητική υποστήριξη των Περιφερειών Αττικής και Θεσσαλίας.

Ο Δήμος  βραβεύτηκε με ένα βραβείο «Silver» για το έργο ‘’Διαμόρφωση Κόμβου οδών Χρονοπούλου – Εθελοντών’’ και ένα «Bronze» για την ‘’Αξιολόγηση προσβασιμότητας και δημιουργία προφίλ προσβασιμότητας Δήμου Παλαιού Φαλήρου’’.

Και τα δύο βραβεία που απέσπασε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, αφορούσαν στην ενότητα «LIVEABLE CITY» αποδεικνύοντας έμπρακτα την αναγνώριση της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας για δράσεις και πολιτικές που έχουν σχεδιασθεί και εφαρμόζονται, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών καθώς και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ειδική αναφορά έγινε στον πρόεδρο της ΑΜΚΕ «Με άλλα Μάτια» Βαγγέλη Αυγουλά, ο οποίος είχε καθοριστικό ρόλο και συντόνισε την δράση «Αξιολόγηση προσβασιμότητας και δημιουργία προφίλ προσβασιμότητας Δήμου Παλαιού Φαλήρου».

Στην τελετή απονομής των βραβείων Best City Awards 2023, που πραγματοποιήθηκε στο Αεροφυλάκιο 1-Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, παραβρέθηκαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής και εκπρόσωποι Δημοσίων Αρχών, Οργανισμών και Επιχειρήσεων.

Φέτος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες δράσεις, πρακτικές, λύσεις και πρωτοβουλίες, που συμβάλουν στην καινοτομία και την ποιότητα ζωής στις ελληνικές πόλεις, αναδεικνύοντας τις αξίες της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Κοινωνίας των Πολιτών ανά την επικράτεια.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος μετά από τιμητική πρόταση των διοργανωτών, είχε την ιδιότητα του μέλους της κριτικής επιτροπής του θεσμού. Μαζί με τον Δήμαρχο, τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου εκπροσώπησαν, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αλέξανδρος Κορόμηλος και η Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Μπούρκουλα.

Παραλαμβάνοντας τα βραβεία του Δήμου μας, ο κ. Φωστηρόπουλος υπογράμμισε τα εξής: «Τα βραβεία Best City της Bοussias Communications είναι πλέον θεσμός για τον κόσμο της Αυτοδιοίκησης. Φέτος ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου βραβεύτηκε για δύο σημαντικές δράσεις που σχεδιάσθηκαν και υλοποιηθήκαν από τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Τα σχόλια και τα δεδομένα που λαμβάνουμε από τους πολίτες, δείχνουν ότι το επιτυγχάνουμε και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Δήμου Παλαιού Φαλήρου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας της Δημοτικής μας Αρχής. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια που κυριολεκτικά μας άνοιξε τα μάτια, σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην εξυπηρέτησή τους, πολίτες με αναπηρία και για την πολύτιμη συνεισφορά τους, στην προσπάθεια δημιουργίας ενός Δήμου χωρίς αποκλεισμούς. Συνεχίζουμε, δίνοντας έμφαση στην συμπερίληψη, στην καινοτομία και στην ανάπτυξη καλών πρακτικών, που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους».

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ