Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Η Αλεξάνδρεια του Καβάφη» στο Δημαρχείο

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 14 Ιανουαρίου 2023, η εκδήλωση με θέμα «Η Αλεξάνδρεια του Καβάφη, η διαχρονική σχέση δύο λαών» που διοργάνωσαν οι «Συνεργασίες Πόλης» με τη συμμετοχή του Δήμου Ηλιούπολης, στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου «Μίκης Θεοδωράκης».

Η εκδήλωση, την οποία παρουσίασε η κ. Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, ξεκίνησε με αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ του Αλ Τζαζίρα με τίτλο «Αίγυπτος, η άλλη πατρίδα», με μοντάζ και ελληνικούς υπότιτλους από τις «Συνεργασίες Πόλης», που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Αυγερόπουλος και παρουσιάζει την ακμάζουσα παροικία των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας από τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι τα μέσα του 20ού καθώς και τη φιλική σχέση που υπήρχε μεταξύ των δύο λαών.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης, στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε σε ιστορικά γεγονότα και στη διαπολιτισμική σχέση των δύο λαών, ενώ συνεχάρη τον πρόεδρο κ. Αχιλλέα Αδαμαντιάδη για την 7ετή προσφορά του Συλλόγου σε δράσεις πολιτισμού, αλληλεγγύης και εθελοντισμού.

Ακολούθησε ομιλία για την πορεία του ακμάζοντος ελληνισμού της Αιγύπτου από την κ. Πέρσα Κουμούτση, πολυβραβευμένη Αιγυπτιώτισσα συγγραφέα, μεταφράστρια λογοτεχνίας και ερευνήτρια, Διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικής και Αραβικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού.

Οι παρευρισκόμενοι εν συνεχεία απόλαυσαν αιγυπτιακούς χορούς από τις ομάδες των Almas Group Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας «η Πρόοδος», Kazafy Troupe Greece και Dahabeya’s Jewels, με επικεφαλής την κ. Έλενα Ελευθερίου, καθηγήτρια χορού.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν, επίσης, οι επικεφαλής παρατάξεων, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης, πρόεδροι φορέων της πόλης κ.ά.

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις από την  Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ