Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Συνάντηση ΠΟΕ – ΟΤΑ – Βορίδη για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας

Σε επαγρύπνηση προκειμένου να αποφευχθούν τραγικά περιστατικά όπως του θανάσιμου τραυματισμού της δημοτικής υπαλλήλου στο Ξυλόκαστρο που ήταν και η αιτία της σημερινής 24ωρης απεργίας διαμαρτυρίας στους δήμους όλης της χώρας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές.

Οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, είχαν συνάντηση με τον Μάκη Βορίδη από τον οποίο ζήτησαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο υπουργός Εσωτερικών παρέπεμψε τους εκπροσώπους της ΠΟΕ- ΟΤΑ σε νέα συνάντηση στην οποία θα τεθεί το καθεστώς ελέγχων τήρησης, λήψης και εφαρμογής των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Αττικής Σπύρος Κωνσταντάς, σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι κυβερνήσεις και δήμαρχοι μας βλέπουν ως κόστος. Την υγεία και την ασφάλειά μας την βλέπουνε ως κόστος προσπαθώντας να το περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Όπως είπε, δεν μπορεί να μην δίνονται τα μέσα ατομικής προστασίας και να μην συμβαίνει τίποτα στους δήμους.

Μετά την συγκέντρωση έξω από το Yπουργείο οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία προς τη Βουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ