Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Η μόρφωση δεν είναι οικόπεδο να πουλιέται», φώναξαν γονείς και μαθητές

Με συνθήματα εναντίον τόσο της Δημοτικής Αρχής της πόλης όσο και της Διοίκησης της Εστίας, δεκάδες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί έκαναν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην πλατεία Νέας Σμύρνης, όπου λειτουργούν τα δύο υπό έξωση σχολεία (8ο Γυμνάσιο και 7ο Λύκειο), το πρωί της Τετάρτης. Ανάμεσά τους, ο πρώην δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο, Γιώργος Κουτελάκης.

 

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στις 9 ο πρωί της Τετάρτης έξω από τα δύο σχολεία, πορεύτηκαν κυκλικά στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης και κατέληξαν στο δημαρχείο της πόλης, όπου συναντήθηκαν με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφιο δήμαρχο, Κλαίρη Δεληγιάννη. Σύμφωνα με τον Κώστα Τσουκαλά, εκ μέρους της Ενώσεων Γονέων των δύο σχολείων, η κυρία Δεληγιάννη δεσμεύτηκε ότι δεν θα κλείσουν τα σχολεία.

 

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας, ξεκίνησε η δίκη της υπόθεσης σχετικά με το αν πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά ενοίκια και ύψος αυτών, στην οποία εμπλέκονται ο Δήμος Νέας Σμύρνης, η Περιφέρεια Αττικής και η Εστία Νέας Σμύρνης.

 

 

Διαβάστε επίσης: Υπό την απειλή έξωσης 3 σχολεία – Διπλή συγκέντρωση Γονέων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ