Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενεργή συμμετοχή του Γ. Χατζηδάκη στο 2ο Forum του ΣΠΑΥ

Στο τραπέζι του διαλόγου, την δεύτερη ημέρα εργασιών του 2ου Forum του ΣΠΑΥ,  με θέμα «Zero Waste Υμηττός: το όραμα για το πρώτο βουνό μηδενικών αποβλήτων», προήδρευσε ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης κατά την τοποθέτησή του τόνισε την αναγκαιότητα του «ZeroWaste», δηλ. της προσέγγισης διαχείρισης απορριμμάτων που βασίζεται στις αρχές της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης πόρων, σημειώνοντας –μεταξύ άλλων– ότι «στόχος του Zero Waste ή μηδενικών αποβλήτων είναι να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο σύστημα στο οποίο όλα τα προϊόντα επαναχρησιμοποιούνται, ανακυκλώνονται ή κομποστοποιούνται, έτσι ώστε τίποτα να μην εισέρχεται ποτέ σε χωματερές».

«Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο μειώνει την ποσότητα των αποβλήτων που δημιουργείται αλλά μειώνει, επίσης, την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιείται για την κατασκευή νέων προϊόντων και τις εκπομπές που σχετίζονται με αυτή τη διαδικασία», προσέθεσε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης.

Στο πάνελ συμμετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο Ειδικός Συνεργάτης ΣΠΑΥ – Ιδρυτής της Πανελλήνιας Εθελοντικής Εκστρατείας Let’sdo it Greece Νίκος Κιούσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παιανίας Γιάννης Σαμωνάς, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της VKC Βασίλης Καρατσώλης και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Ανάπτυξης ΣΣΕΔ – ΣΕΔΕΠΕΚΑΤ Α.Ε. Μαρία Βιτζιλαίου.

Όλες οι ειδήσεις από την  Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ