Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επίτιμος δημότης Αλίμου ο νομπελίστας Πληροφορικής Ιωσήφ Σηφάκης

Επίτιμος δημότης Αλίμου ανακηρύχτηκε ο Νομπελίστας της πληροφορικής, καθηγητής Ιωσήφ Σηφάκης μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Για τον καθηγητή Ιωσήφ Σηφάκη που είναι κάτοικος Αλίμου η ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη είναι η ελάχιστη τιμή που μπορεί να του κάνει η πόλη για την διάκρισή του στον χώρο των επιστημών.

Συγκινημένος για τη διάκριση ο Ιωσήφ Σηφάκης, παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα από τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ συγκινημένος για αυτή τη διάκριση, μένω στον Άλιμο πολλά χρόνια, αγαπώ αυτή την πόλη και θα ήθελα πολύ να βοηθήσω όσο μπορώ για να γίνει καλύτερος αυτός ο τόπος».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος  Ανδρέας Κονδύλης είπε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή μου να σας ανακοινώνω ότι η πόλη μας αποφάσισε να σας ανακηρύξει επίτιμο δημότη αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά σας στον τόπο μας, στην χώρας μας και στην επιστήμη. Σας παραδίδω αυτήν την πλακέτα η οποία γράφει: “Ο Δήμος Αλίμου ανακηρύσσει επίτιμο δημότη του τον διακεκριμένο ερευνητή, καθηγητή και ακαδημαϊκό, Ιωσήφ Σηφάκη, τιμώντας τον για τις πρωτοποριακές εργασίες του και την πολύτιμη συνεισφορά του στον τομέα σχεδίασης και επαλήθευσης συστημάτων. Ότι δεν συνέβη ποτέ είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά, λέει ο Νίκος Καζαντζάκης».

Διαβάστε: Ανδρέας Κονδύλης: «Mεγάλα έργα στον Άλιμο· αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις από τον Άλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ