Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

6ο Νηπιαγωγείο: «Τα παιδιά μας δεν είναι μπαλάκι στα χέρια κανενός»

«Τα παιδιά μας δεν είναι μπαλάκι στα χέρια κανενός», φώναξαν οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης και κινδυνεύει με έξωση μετά από 33 χρόνια λειτουργίας.

Όπως επισημαίνουν, για μια φορά ακόμα, βρίσκεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του σχολείου, αφού έχει βρεθεί στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης ενός ιδιώτη με το Δήμο Νέας Σμύρνης. Στη διάρκεια της δικαστικής αυτής διαμάχης η οποία έχει παρελθόν τουλάχιστον δεκαπενταετίας, έχει επανειλημμένα απειληθεί τη διακοπή της λειτουργίας του σχολείου, στις 8/5/2014, στις 14/10/14, στις 27/11/20. Και ενώ κάθε φορά, είχαμε τη διαβεβαίωση από το Δήμο ότι «λύνεται το πρόβλημα», φτάνουμε σήμερα, να παραδίδεται εξώδικο για έξωση.

«Γιατί δεν φρόντισε ο Δήμος να λύσει εγκαίρως το πρόβλημα, αλλά το άφησε να χρονίσει και σήμερα να τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία του σχολείου και ηρεμία της σχολικής κοινότητας, των μικρών μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών του; Την ώρα μάλιστα που υπάρχει τόσο μεγάλο κτιριακό πρόβλημα στη Νέα Σμύρνης-τα νηπιαγωγεία με παραρτήματα στεγάζονται σε ΠΡΟΚΑΤ ενώ υπάρχουν ακόμη νηπιαγωγεία που στεγάζονται μέσα σε δημοτικά, χωρίς αυτόνομη στέγη-είναι απαράδεκτο να κινδυνεύει μια σταθερή δομή νηπιαγωγείου με έξωση προς όφελος ιδιώτη!», ερωτούν οι γονείς και τονίζουν ότι δεν θα ανεχτούν να βρεθούν «στο ίδιο έργο θεατές, που παίζεται με τα σχολεία της Εστίας, όπου και πάλι η αδιαφορία και η κωλυσιεργία του Δήμου έχει φτάσει την κατάσταση στα άκρα».

Γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν από τον Δήμο να λύσει οριστικά τώρα το πρόβλημα του οικοπέδου του 6ου Νηπιαγωγείου κάνοντας επειγόντως όλες τις νομικές (και όποιες άλλες) ενέργειες είναι απαραίτητες και να προχωρήσει άμεσα η αναγκαστική απαλλοτρίωση.

Διαβάστε επίσης: «Η μόρφωση δεν είναι οικόπεδο να πουλιέται», φώναξαν γονείς και μαθητές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ