Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πτώση μαχητικού F-4 κοντά στη βάση της Ανδραβίδας – Nεκρός ο ένας κυβερνήτης

Ένα αεροσκάφος Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη βάση της Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος F-4 – Phantom της 338Μ/117ΠΜ της Ανδραβίδας, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 10:30 πμ.

Τα δύο μέλη του πληρώματος αναζητούνται. Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις του Λιμενικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, και της Αστυνομίας.

Τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

Τριήμερο πένθος για τον 29χρονο πιλότο

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023. Σχετικώς με τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε:

«Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα. Η σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ