Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανοιχτό κάλεσμα Γ. Χατζηδάκη σε όλους για το καλό της πόλης

Ως ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Γιώργου Χατζηδάκη, αλλά και της διοικούσας παράταξης χαρακτηρίζεται η μαζική προσέλευση των κατοίκων της Ηλιούπολης στην εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού «Ηλιούπολοι μαζί – ΕΝΑΚ» το απόγευμα της Κυριακής στο δημοτικό αναψυκτήριο «Δημήτρης Κιντής».

Παρουσία, εκπροσώπων των κομμάτων της Βουλής και σχεδόν του συνόλου των φορέων και συλλόγων της πόλης, ο δήμαρχος Ηλιούπολης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της δημοτικής Αρχής τα 3,5 τελευταία χρόνια, καθώς και τα σχέδιά ου για την ανάπτυξη της περιοχής και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Αναφερόμενος στο έργο της διοίκησης είπε: «Είχαμε μια δύσκολη θητεία γιατί έγιναν πράγματα πρωτόγνωρα και για τη χώρα μας, αλλά και για όλο τον κόσμο. Η πανδημία ήταν μια μεγάλη πρόκληση και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και πιστεύω ότι βγήκαμε πολύ πιο δυνατοί από αυτή την πανδημία», τόνισε, αναφέροντας την προσπάθεια που κατέβαλε ο Δήμος, με το Κοινωνικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε, προκειμένου να στηριχθούν οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Βρεθήκαμε κοντά σε κάθε συμπολίτη που είχε ανάγκη, καθώς η πανδημία έφερε οικονομική κρίση στα νοικοκυριά. Εμείς ήμασταν δίπλα τους. Βρεθήκαμε κοντά στους ανθρώπους στα δικαστήρια, όταν βγήκε ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας και τους γλιτώσαμε τα σπίτια τους. Όταν ένα απρόσωπο κράτος έκοβε το ρεύμα σε συμπολίτες μας, έκοβε το νερό κ.λπ., εμείς ως Δήμος τους βοηθήσαμε».

Όπως τόνισε: «Ήμασταν ο πρώτος Δήμος της χώρας που στήριξε ανθρωπιστικά τους ανθρώπους στην Ουκρανία. Ήμασταν, επίσης, ο πρώτος Δήμος που στήριξε τους πυρόπληκτους. Νιώθω πραγματικά περήφανος γιατί μπορούμε να πούμε ότι η Ηλιούπολη είναι ο Δήμος της Αλληλεγγύης και θα συνεχίσει να είναι».

Συνεχίζοντας τον σύντομο απολογισμό των τελευταίων ετών ανέφερε επιγραμματικά τα όσα έχουν γίνει στον δήμο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους σημαντικούς πόρους που κατάφερε να εξασφαλίσει ο Δήμος Ηλιούπολης, προκειμένου να γίνουν μεγάλα έργα στην πόλη. «Είναι η πρώτη φορά που οι χρηματοδοτήσεις από το ”Αντώνης Τρίτσης” και τον ”Φιλόδημο” ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ. Θα δείτε τα έργα στην πόλη τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια να υλοποιούνται».

Ο Γ. Χατζηδάκης δεν απέφυγε την αυτοκριτική λέγοντας: «Δεν σημαίνει ότι δεν κάναμε λάθη, δεν υπήρχαν παραλείψεις. Όσοι ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να τα αναγνωρίζουν, γιατί αυτά είναι μαθήματα που μας βοηθούν να γίνουμε και καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι. Όλα αυτά τα συζητήσαμε με όλους τους συναδέλφους και δώσαμε την υπόσχεση ότι δεν θα επαναληφθούν».

Πρίν κλείσει την ομιλία του, εστίασε στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή της απλής αναλογικής σε συνθήκες που δεν ήταν ώριμες για να λειτουργήσει, ακόμη και για την υλοποίηση έργων υποδομής, ενώ απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα «σε όλες τις δυνάμεις που θέλουν να προσφέρουν σε αυτή την πόλη ανεξαρτήτως κομματικής ή ιδεολογικής προέλευσης επισημαίνοντας: «Γιατί τα προβλήματα στην πόλη μας είναι κοινά και όλοι έχουν να συμβάλλουν, καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο θεσμός που είναι πιο κοντά στον πολίτη, πρέπει επιτέλους να αναβαθμιστεί, να πάρει τον ρόλο που του αξίζει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ